GÜNDEM

Herkesin kafası karışık! Candaş Tolga Işık, Trump'ın sosyal medya paylaşımına işaret etti

Amerika’nın İran’ın Kudüs Gücü Komutanı Süleymani’yi öldürmesi kafaları karıştırdı ve herkes bu yaşananı anlamlandırmaya çalışırken Posta yazarı Candaş Tolga Işık da bir değerlendirmede bulundu. Işık, Trump’ın sosyal medya hesabına sabitlediği paylaşımına dikkat çekti.

Herkesin kafası karışık! Candaş Tolga Işık, Trump'ın sosyal medya paylaşımına işaret etti

ABD Savunma Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatı ile düzenlenen operasyonda İran Devrim Muhafızları Ordusu'na (DMO) bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürüldüğünü açıkladı. Yaşananlara ilişkin yazarlarda bugünkü köşesinde çeşitli değerlendirmelerde bulundu. O isimlerden biri de Candaş Tolga Işık oldu.

Işık, Süleymani'nin Ortadoğu’daki Amerikan-İsrail cephesine karşı mücadele edenler adına sembol isimlerden olduğunu söyledi ve ABD'nin “Bölgede hakim güç benim” mesajı verdiğini ifade etti.

Amerika 'Mekanın sahibi benim' diyor!

Amerika’nın İran’ın Kudüs Gücü Komutanı Süleymani’yi öldürmesini anlamlandırmaya çalışıyor herkes. Aslında anlamı Trump’ın sosyal medya hesabına sabitlediği Amerikan bayrağına bakarak görebiliriz. Bu açık bir savaş ilanı. Sadece İran’a da değil, bölgedeki tüm anti Amerikancı güçlere…

Çünkü Süleymani bir İranlı, İran devleti adına çalışıyor ama Ortadoğu’daki Amerikan-İsrail cephesine karşı mücadele eden tüm devletler(!), gruplar, örgütler adına da sembol isimlerdendi. “Amerika bölgeden çekiliyor mu” diye tartışılırken 10 bin kilometre öteden böylesine sembol bir ismi öldürmesi bir yandan Beyaz Saray’ı kuşatan İsrail lobisine selam çakarken diğer yandan da “Bölgede hakim güç benim” dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar