GÜNDEM

Herkes kara kara düşünüyor! Süleyman Özışık'tan 'fatura' önerisi

Türkiye yazarı Süleyman Özışık, "Evde kal" denilen insanların çoğunun gelecek faturalarını, bankaya olan borcunu nasıl ödeyeceğini düşündüğünü söyledi ve bir öneride bulundu.

Herkes kara kara düşünüyor! Süleyman Özışık'tan 'fatura' önerisi

Herkes olabildiğince evinde kalmaya çalışıyor ama önümüzdeki günlerde gelecek faturaları, banka ödemelerini de düşünmeden edemiyor.Türkiye yazarı Süleyman Özışık da faturalarla ilgili dikkat çeken bir öneride bulundu ve "Devletin talimatı ile sıkıntılı süreçte gelen faturaların ödemesi 6 ay ertelenebilir. 6 ay sonra işler yoluna girdiğinde, ertelenen faturalar belli bir taksite bölünerek vatandaşın sıkıntı çekmeden ödemesi sağlanabilir." dedi.

Devletin bunu yapması gerektiğini belirten Özışık, "Yoksa bu insanları evinde tutamazsınız. Tutamadığınızda da yaklaşan felaketin önüne geçemezsiniz!" ifadelerini kullandı.

Özışık'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

Bu ülkenin insanı ülkesinde yıllardır misafir ettiği 4 buçuk milyon Suriyeli'ye cebinden yaklaşık 40 milyar liralık yardım gönderen bir millet. Kendi kanından, kendi canından olan ülkesinin vatandaşını aç bırakmaz, açıkta bırakmaz
Ramazan ayında fitresini, zekâtını verebileceği yardıma muhtaç insanları fellik fellik arayan bu millet, etrafta sıkıntı içinde olan bir tek kardeşini çaresiz bırakmaz evelallah!
Yalnız tekraren söylemekte yarar var.
Bu iş tek başına devletin yapabileceği bir iş olmadığı gibi, tek başına vatandaşın başarabileceği bir iş de değil.
"Evde kal" dediğimiz insanların çoğu yarın önüne gelecek elektrik, su, doğalgaz ve kira faturalarını düşünüyor. Bankalara borcunu nasıl ödeyeceğini düşünüyor.
Faturalarla ilgili şöyle bir önerim var:
Devletin talimatı ile sıkıntılı süreçte gelen faturaların ödemesi 6 ay ertelenebilir. 6 ay sonra işler yoluna girdiğinde, ertelenen faturalar belli bir taksite bölünerek vatandaşın sıkıntı çekmeden ödemesi sağlanabilir.
Yani devletin en azından bunu yapması gerekiyor. Yoksa bu insanları evinde tutamazsınız. Tutamadığınızda da yaklaşan felaketin önüne geçemezsiniz!

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar