GÜNDEM

Her türlü hakareti eden Trump'a karşı gıkları çıkmıyor!

ABD'nin çiçeği burnunda Başkanı, gazetecilere en ağır hakaretleri edip "savaş açtım" diyor... Gazetecilik örgütlerinden tık çıkmıyor...

Her türlü hakareti eden Trump'a karşı gıkları çıkmıyor!

ABD'nin çiçeği burnunda Başkanı Donald Trump'ın hedefinde medya var...

Kendisini eleştiren gazetecilere hakaret ediyor, muhabirlerini fırçalıyor, tüm medyaya en ağır ifadelerle savaş açıyor...

Ve bunu "savaş açtım" diye de açık açık ilan ediyor...

Türkiye'deki her basın özgürlüğüyle çelişen durumda en ağır raporları hazırlayan dünya etkili genelindeki etkili basın örgütleri Trump'ı görmüyor/duymuyor!..

Böyle olunca da "Neden Trump'a seslerini çıkaramıyorlar?" sorusunun cevabı daha da bir merak iuyandırıyor...

İşte Milliyet'ten Ali Eyüboğlu'nun yazısı:

DÜNYA BASIN ÖRGÜTLERİ TRUMP’I NİYE KINAMADI? 

ABD tarihinde medya ile bu denli aleni savaşan başka bir “Başkan” oldu mu bilmiyorum, ama olanı biteni ilgiyle takip ediyorum. 

Trump ile ABD medyası arasındaki savaş nasıl başladı ve hangi noktaya geldi? 

Takip edebildiğim kadarıyla Trump’un köprüleri attığı ilk medya kuruluşu Fox’tu... 

Başkan adayı olarak katıldığı açık oturumda, kanalın spikeri Megyn Kelly’nin taraflı sorularına kızan Trump, Fox News’e bir daha çıkmama kararı aldı. Kızdığı spiker için Twitter’da, “Aptal sarışın” diye yazdı. 

Başkan seçildikten sonra yaptığı ilk basın toplantısında Trump, BBC muhabirine soru izni vermedi, CNN muhabirine ise “Siz yalan haber yapan bir kurumsunuz. Size soru hakkı vermiyorum” diyerek tersledi. 

Medyanın üst düzey yöneticileriyle bir araya geldiği toplantıda Hillary Clinton’ın “Haber ağı” olarak gördüğü CNN’in Başkanı Jeff Zucker’i fırçaladığı söylenen Trump, Başkan olduktan sonra Virginia’daki CIA merkezine yaptığı ziyarette ise hedef tahtasını genişletti: 

İlk durağımın burası olmasının sebebini biliyorsunuz, medya ile devam eden bir savaşım var. Onlar yeryüzündeki en haysiyetsiz şeyler.” 

Bizde en küçük bir şey olduğunda hemen açıklama yapan dünyanın önde gelen basın meslek örgütlerinin, Amerikalı medya mensupları için “Yeryüzündeki en haysiyetsiz şeyler” diyen Trump’a tepki göstermemesi tuhaf değil mi?   

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar