GÜNDEM

Her Haneye 10 Bin TL Ödeniyor! e-Devlet Destek Ödemesi Sorgulaması: Şartlar Belli Oldu!

Hanelere verilen 10 bin TL'lik nakit yardım için başvuru nasıl yapılacak? Ödemelerin nereden sorgulanacağı da merak edildi. AFAD, söz konusu yardım için incelemelerin başlatıldığını duyurmuştu. İşte e-Devlet nakit destek sorgulama işlemi ve dahası yazımızda.

Her Haneye 10 Bin TL Ödeniyor! e-Devlet Destek Ödemesi Sorgulaması: Şartlar Belli Oldu!

Haneler için verilecek 10 bin TL nakit destek ödemesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Konuyla ilgili AFAD'dan açıklama gelmişti. Deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşların ödeme alabilmesi adına önemli bir çalışma yürütülüyor. Nakit desteğin kimlere verileceği sorusu ise bir anda önem kazandı.

Hasar Tespit Çalışmaları Sürüyor!

AFAD, konuyla ilgili hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ve çalışmalar sona erdikçe ödemeleirn hesaplara yatırıldığını duyurdu. Öte yandan vatandaşların ödemeleri nasıl alacağı da merak konusu oldu. Öncelikle AFAD'ın güncel açıklamasını yayınlayalım:

'Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki depremin ardından konutları hasar gören vatandaşlarımıza yönelik 10 bin TL tutarındaki hane başı destek ödemeleri başlamıştır.'

AFAD 10 Bin TL Ödemesi Nasıl Alınır?

e-Devlet üzerinden sorgulama yaparak ödemenin hesabınıza yatırılıp yatırılmadığını öğrenebilirsiniz. Ziraat Bankası müşterisi olanlar banka üzerinden paralarını alabilecek. Öte yandan hesabı olmayanlar da aynı şekilde TC kimliği ile müracaat ettikleri takdirde 10 bin TL'lik hane yardım paralarına erişebilir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar