GÜNDEM

Hepimizin atladığı kamp! Deniz Zeyrek ilginç detaylar paylaştı

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Ali Babacan'ın kuracağı parti ile ilgili son gelişmeleri okuyucularına aktardı. Ali Babacan'ın öncülük ettiği, 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün desteklediği partinin kurucularının hafta sonu Ankara'da bir otelde kampa girdiğini ve parti programına son şeklini verdiğini belirten Zeyrek ilginç iki detay da paylaştı.

Hepimizin atladığı kamp! Deniz Zeyrek ilginç detaylar paylaştı

Ali Babacan'ın kurulması beklenen partisinde yeni gelişmeler var. Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Kurucular Kurulu'nun çok geniş olmayacağını ve Babacan'ın partisinde 80 civarında kurucu olduğunu ifade etti. Kadın ve gençlik kotasının yüzde 50 civarında olacağını söyleyen Zeyrek, yeni kurulacak partinin ismi ve logosu hakkındaki sorularına ipucu bile alamadığını belirtti.

HEPİMİZİN ATLADIĞI KAMP

Biz gazeteciler geçen hafta zor günler geçirdik. Bir taraftan meslektaşlarımıza yönelik soruşturmalar ve tutuklama kararları, diğer taraftan Moskova zirvesinin sonuçlarıyla uğraştık. Bir dostumdan öğrendim ki biz bunlarla meşgulken, Ali Babacan'ın öncülük ettiği, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün desteklediği partinin kurucuları hafta sonu Ankara'da bir otelde kampa girmiş. İki gün boyunca 24 çalışma grubunun üyeleri, muhtemel kurucular kurulu üyeleri bir araya gelmiş ve parti programına son şeklini vermiş.

Büyük ihtimalle 11 Mart 2020 Çarşamba günü, önemli bir gelişme yaşanmazsa önce Babacan açıklama yapacak, sonra da partinin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı'na verilecek. İlginç bir detay vereyim: Kurucular Kurulu çok geniş olmayacak. Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'nde 154 kişi vardı. Babacan'ın partisinde 80 civarında kurucu var. Bir diğer detay da kadın ve gençlik kotası yüzde 50 civarında olacak.

Yeni kurulacak partinin ismi ve logosu hakkındaki sorularıma bırakın yanıtı, ipucu dahi alamadım.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum