GÜNDEM

Hepimiz yanılmışız! Yetkili isme sordu detaylarını yazdı

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Atatürk Havalimanı’nda oluşturulacak pandemi hastanesine ilişkin detayları İl Pandemi Kurulu üyesi Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya’ya sordu.

Hepimiz yanılmışız! Yetkili isme sordu detaylarını yazdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, İstanbul'da biri Atatürk Havalimanı, biri de Sancaktepe'de olmak üzere 1000 yataklı iki hastane inşa edileceğini açıkladı. Erdoğan'ın açıklamasının ardından eski terminalin bir bölümünün hastaneye çevrileceğinin düşünüldüğünü söyleyen Habertürk yazarı Fatih Altaylı başlatılan çalışmayı görünce İl Pandemi Kurulu üyesi Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya’ya durumu sorduğunu belirtti. "Erdoğan Hoca şüphelerimizi giderdi." diyen Altaylı hepimizin yanıldığını söyledi.

Hastane Atatürk Havalimanı’nda değil

Önce hepimiz zannettik ki, eski Atatürk Havalimanı’nın mevcut boş binaları ve içindeki 130 odalı oteli hastaneye dönüştürülecek.
Benim önerim en başından beri buydu.
Başta İBB Başkanı İmamoğlu olmak üzere başkaları da sonra aynı önerilerde bulunmuşlardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan “Atatürk Havalimanı’nda bir pandemi hastanesi oluşturulacak” deyince de eski terminalin en azından bir bölümünün hastaneye çevrileceğini düşünmemiz, böyle anlamamız gayet normaldi.
Ancak Atatürk Havalimanı’nda bir faaliyet başlamadı ve tam tersine havalimanının karşısındaki boş bir arazide bir hafriyat ve arazi düzeltme çalışması başlatıldı.
Bunu görünce dün İl Pandemi Kurulu üyesi değerli doktor Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya’ya bu durumu sordum.
Erdoğan Hoca şüphelerimizi giderdi.
Hepimiz yanılıyorduk.
Eski Atatürk Havalimanı’nın mevcut terminal binalarının bir hastaneye çevrilmesi söz konusu değildi.
Pandemi Hastanesi yeni yapılacak bir binaydı.
Havaalanının pistlerine paralel konumda Florya tarafında, DHMİ’ye ait bir arazide, bir süre önce aynı yerde yapılan camiye yakın yepyeni bir bina yapılacaktı ve bu bina Pandemi Hastanesi olarak hazırlanacak bu amaçla hizmet verecekti.
Prof. Çetinkaya’nın verdiği bilgiye göre tek katlı, yayvan bir bina olacak ve çok hızla bitirilecek ve bu ve bundan sonra olması muhtemel salgınlarda kullanılacaktı.
Anadolu yakasında, Sancaktepe’de yapılacak olan da böyle yeni bir bina idi.
Orada da hazır bir binanın dönüştürülerek kullanılması söz konusu değildi.
Anlayacağınız eski, hazıra, masrafsıza rağbet yoktu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar