TV HABER

HDP'nin bildiriye imza atmamasına tepki: Milleti aptal yerine koymayın

Habertürk'ta Veyis Ateş'in sunduğu Türkiye'nin nabzı programına konuk olan Hadi Özışık, HDP'nin ABD bildirisine imza atmamasını eleştirdi. Özışık, HDP'nin hiçbir bildiride yer almadığını belirtirken HDP'ye "Milleti aptal yerine koymanın bir manası yok" dedi.

HDP'nin bildiriye imza atmamasına tepki: Milleti aptal yerine koymayın

Veyis Ateş ile Türkiye'nin Nabzı programında ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı yeni yaptırımlar ele alındı. 

Konuklardan Hadi Özışık, konunun iç siyasetteki yeri ile ilgili gelen soruda HDP'ye yüklendi.

ABD'ye karşı Meclis'te hazırlanan bildiriye imza atmayan HDP'nin gerekçesini okuyan Veyis Ateş, Hadi Özışık'a "HDP neden bildiride yoktur?" sorusunu yöneltti. 

Özışık ise, HDP'nin gerekçesinin geçersiz olduğunu, daha önceki hiçbir bildiride veya ortak tepkide yer almadığını hatırlattı ve "Milleti aptal yerine koymanın manası yok" diyerek HDP'ye yüklendi. 

Özışık, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

HDP'nin Azerbaycan ile ilgili de gerekçelerini sormak gerekmiyor mu? Milleti aptal yerine koymaya gerek yok. Milli meselelerde bugüne kadar HDP, bütün partilerin ortaklaşa toplandığı hangi kararın altına imza atmış ki buna da atsın. Orada hedef şu; HDP'nin Suriye'de YPG ve PKK'nın varlığı ve ABD'nin verdiği destek. Mamanın kesilmemesi için bu kararın altına imza atmadılar. Partilerle birlikte hareket etmedi.

Kapatma meselesi tartışılabilir ama devlet hazinesinden 285 milyarlık hazine yardımı alan HDP, sen bu milli meselede ABD'nin teröre karşı yazılan bu bildiride devletin yanında olmayacaksın da ne zaman olacaksın.

YALAN SÖYLEMESİNLER

Veyis Ateş'in "HDP bu tavıra rağmen 6 milyon oy alıyor, nasıl oluyor?" sorusu üzerine Özışık, "O zaman yalan söylemesinler, benim tavrım bu desinler. Ben terörle arama mesafe koymamışım. Ben PKK'ya destek veren ABD'ye karşı durmuyorum desin. Milleti aptal yerine koymasın. Millet bunları biliyor." dedi. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar