GÜNDEM

HDP kapatılacak mı? Abdulkadir Selvi, Bahçeli'nin açıklamalarını değerlendirdi...

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Bahçeli’nin HDP’nin kapatılması yönündeki çağrısı Cumhur İttifakı'nın ortak politikası olmadığını yazdı.

HDP kapatılacak mı? Abdulkadir Selvi, Bahçeli'nin açıklamalarını değerlendirdi...

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde Bahçeli’nin HDP’nin kapatılması yönündeki çağrısını değerlendirerek, bu çağrının Cumhur İttifakı'nın ortak politikası olmadığını yazdı ve ekledi: "Ancak Bahçeli’nin HDP’nin kapatılması yönündeki çağrısının üzerinde durulmayan bir yönü var. Bahçeli, böylece reform sürecinin çerçevesini de tayin etmiş oldu."

İşte yazıdan detaylar:

HDP KAPATILACAK MI?

Türkiye reformlara yönelmişken HDP kapatılacak mı sorusu gündeme geldi. Bahçeli’nin HDP’nin kapatılması yönündeki çağrısının cumhur ittifakının ortak politikası olmadığı belli oldu.

1- AK Parti, kapatma davasına muhatap olmuş, ayrıca geçmişte partileri kapatılmış bir siyasi gelenekten geldiği için parti kapatmayı zorlaştıran yasal düzenlemeler yapan bir iktidar oldu.

2- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti kapatmaya sıcak bakmadığı biliniyor.

3- HDP, parti kapatmalar nedeniyle oluşan mağduriyetten beslenerek büyüdü. HEP ve DEP’in kapatılmasıyla başlayan süreç sonucunda HDP bugün yüzde 10 seçim barajını aşan bir parti konumuna ulaştı.

HDP’nin kapatılmasına yönelik bir çalışma yapıldığı bilgisine sahip değilim. Ancak Bahçeli’nin HDP’nin kapatılması yönündeki çağrısının üzerinde durulmayan bir yönü var. Bahçeli, böylece reform sürecinin çerçevesini de tayin etmiş oldu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar