GÜNDEM

HDP, Ayhan Bilgen'i tehdit mi etti? Hadi Özışık canlı yayında sordu

İnternethaber Yayın Grup Başkanı Hadi Özışık, Habertürk'te Veyis Ateş'in sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında daha önce PKK'yı eleştiren Ayhan Bilgen ile ilgili önemli bir soru sordu.

Habertürk'te yayınlanan ve Veyis Ateş'in sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında HDP'nin muhalefet partilerine "Cesur olun" çağrısı ve siyasetteki kutuplaşma konuları ele alındı. 

Konuya ilişkin soruya Ayhan Bilgen üzerinden cevap veren Hadi Özışık, Bilgen'in tehdit edilip edilmediğini sordu. 

Özışık, "Cezaevinde HDP'liler gidip Ayhan Bilgen ile konuştular. Ne konuştular? Oraya konuşmaya mı yoksa tehdit etmeye mi gittiler?" sorusunu sordu. 

Bu sözleri ile yeni bir tartışmayı başlatan Özışık, "HDP'lilerin ziyaretinden sonra Bilgen bir daha konuşmadı. İçeride Ayhan Bilgen'e ne söylediler de o toplumun alkışladığı açıklamalardan vazgeçti. Ayhan Bilgen'in daha önce belediye başkanı iken de terör ile bağı yoktu." ifadelerini kullandı. 

HDP'nin "Cesur olun" çağrısını da yorumlayan Özışık, HDP'ye daha önce fırsat verildiğini ve bunu değerlendiremediğini belirtti. 

Özışık, şunları söyledi:

Fırsat verildi Selahattin Demirtaş çıkıp saz çaldı ekranda. Sonra Bakırköy'de Abdullah Öcalan posteri önünde "Her şeyden önce Abdullah Öcalan'a teşekkür ederiz" dedi. Bu tabloda HDP farklı bir yerde durmaya devam ederse... Mesela Azerbaycan zafer kazanmış. Azerbaycan'ın yanında yer almak yerine Ermeniler kızmasın diye tavır alamıyorsa diğer muhalefet partilerinden bir şey istemeya hakları yoktur. Sen terörle arana mesafe koymuyorsun ve muhalefete çağrıda bulunuyorsun. Sen bir adım atmıyorsun ki. Milli meselelerde hangi konularda adım attın ki şu an ne bekliyorsun. 

İMAMOĞLU NEDEN DİYARBAKIR ANNELERİNİN YANINA GİTMEDİ?

Cesur olun diyerek İYİ Parti'yi yola getirmeye çalışıyorlar. Kutuplaşma dediğimiz hadise ise konu; Diyarbakır anneleri halen orada. Oradaki annelere laf atıyorlar. Bunun yanında Ekrem İmamoğlu Diyarbakır'a gitti. O anneler oradaydı. Terörle iltisaklı belediye başkanlarını ziyaret etti. Hatta o başkan mahkum oldu. İmamoğlu Diyarbakır'a gittiği zaman "Belediye başkanlarının görevden alınması konusunda bugün bunlara yarın size diyebilirdi. Ama oraya gitmişken neden o annelerin yanına gitmedi?" 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar