GÜNDEM

Hazal Kaya-Ahmet Hakan olayı ne 'Oyunculuğundan nefret ettim' dedi 'Vasat herif' cevabı patladı!

NETFLIX'teki Pera Palas'ta Gece Yarısı'ndaki oyunculuğundan 'nefret' ettiğini söyleyen Ahmet Hakan'a Hazal Kaya'dan 'vasat herif' cevabı... Sosyal medyada Ahmet Hakan'a eleştiri, Hazal Kaya'ya da destek yağıyor!

Hazal Kaya-Ahmet Hakan olayı ne 'Oyunculuğundan nefret ettim' dedi 'Vasat herif' cevabı patladı!

NETFLIX'te yayınlanan Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisindeki başrol 'gazeteci Esra' karakterini canlandıran oyuncu Hazal Kaya, Ahmet Hakan'ın 'Oyunculuğundan nefret ediyorum' yazısına verdiği 'Vasat herif' cevabıyla sosyal medyada en çok konuşulan gündem başlıkları arasında zirvede... Hürriyet'teki köşe yazısında haftasonu, 'Hazal Kaya'nın oyunculuğundan nefret etmesinin 5 nedenini' sıralayan Ahmet Hakan'a, Hazal Kaya'nın oyunculuğuna yönelik eleştirilerinde kullandığı 'nefret' kelimesi ve üslubuna ilişkin hem ünlülerden hem de sosyal medya kullanıcılarından tepki yağıyor.



Netflix dijital yayın platformunda 3 Mart'ta yayınlanmaya başlayan Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisinde zaman yolculuğu yaparak 1919'lu yıllara dönen ve Mustafa Kemal Atatürk'le karşılaşan gazeteci Esra karakterini canlandıran Hazal Kaya'nın oyunculuğu için Ahmet Hakan'ın 'nefret ediyorum' ifadeleri gündemi karıştırdı. 

"Hazal Kaya'nın oyunculuğundan nefretimin 5 sebebi" dedi
Ahmet Hakan, haftasonu yayınlanan köşe yazısında, 'Pera Palas' dizisindeki Esra rolünden yola çıkarak Hazal Kaya'nın oyunculuğunu zorlama ve yapmacık bulduğunu, beğenmediğini ifade ederek "Hazal Kaya'nın oyunculuğundan nefretimin 5 sebebi" başlığıyla 5 madde sıraladı. 



Hakan, Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisinin başrolünde yer alan Hazal Kaya’nın oyunculuğunu beğenmediğini ifade ederek, yazısında şunları kaydetmişti:

“Hazal Kaya’nın oyunculuğundan nefretimin 5 sebebi…

1. Çok aşırı zorlamayla doğal olmaya çalışıyor.

2. Büyük oynayarak iyi oyuncu olacağını sanıyor.

3. Gözlerine ve yüzüne ifade yüklemesini bilmiyor.

4. Sahne ne olursa olsun hep şımarık kız çocuğu modunda.

5. Hiç bitmeyen, bir yapmacıklık var oyunculuğunda”.



 'Senin fikrinin ne önemi var vasat herif' cevabı sosyal medyada patladı
Ünlü oyuncu Hazal Kaya'dan ise bu satırlara yanıt gecikmedi. Hazal Kaya önce kişisel Instagram hesabından 'temsili' bir fotoğraf paylaşarak isim vermeden 'Senin fikrinin ne önemi var vasat herif' ifadelerinin yer aldığı bir görsele yer verdi.

Hazal Kaya'nın 'vasat herif' paylaşımı viral oldu
Hazal Kaya'nın bu cevabı ve paylaştığı görsel sosyal medyada bir anda patladı ve viral oldu. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Hazal Kaya'nın bu gönderisini defalarca paylaştı. 

Hazal Kaya'dan 'vasat herif' göndermesinin ardından ikinci yanıt
Hazal Kaya, Ahmet hakan'ın kendisine yönelik 'Oyunculuğundan nefret ettiği' yönündeki köşe yazısına, 'vasat herif' göndermesinin yanı sıra, Twitter'dan uzun bir yazıyla yanıt verdi.



"Zamanda yolculuk yapıp 100 yıl öncesine giden bir kadın nasıl doğal olabilir?"  Bu sözler üzerine oyuncu Hazal Kaya, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımla Hakan'a yanıt verdi. Kaya mesajında şu ifadelere yer verdi:

 "Zamanda yolculuk yapıp 100 yıl öncesine giden bir kadın nasıl doğal olabilir? Böyle bir kurguyu canlandıran bir oyuncu nasıl hayatın olağan akışındaymış gibi gündelik oynayabilir? Bu 100 yıldaki kazanımlarla, kimsesiz tek başına ayakta durmuş özgür bir kadın geçmişte yabancılık çekmeden nasıl var olabilir? 

"Pera Palas'ın, organik değil fantastik bir kurgusu var"
Portakalın yuvarlanışını izlediğimiz bir senaryosu yok Pera Palas'ın, organik değil fantastik bir kurgusu var. Ben de performansımı bu detayları dikkate alarak inşa ettim. 

"Haddiniz değil!" 
Beğenmemiş olabilirsiniz, bazılarının eleştirinin adaletine dair terazisi kaymış da olabilir. Ama teraziniz kayarken bedenime, varlığıma nefret içerikli yorumlar yapamazsınız! Hele ayrıcalıklı konumlarını korumak için yeri gelince nasıl sustuklarını bildiklerimiz hiç yapamaz! Haddiniz değil!"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar