MEDYA KÖŞESİ

Hayrettin Karaman'dan Özkök'e fetva cevabı

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Hayrettin Karaman referandumda 'evet' fetvası verdiği için tepki gösterenlere bugünkü yazısında itidal çağrısı yaptı.

Hayrettin Karaman'dan Özkök'e fetva cevabı

Referandum "evet" ile sonuçlandı ama tartışmalar daha uzun sürecek devam edecek gibi görünüyor. Referandum öncesi "Neyi oyluyoruz?" başlıklı yazısında "evet" demenin farz olduğunu söyleyerek gündeme oturan Karaman, kendisini eleştiren Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'e bugünkü köşesinde yanıt verdi.

Dindar kesiminin görüşlerine saygı duyduğu İslam hukuku alanının öncü isimlerinden biri olan Karaman, Yeni Şafak'taki yazısında neden "evet" denilmesi gerektiği görüşünü bir kez daha paylaştı.

 İTİDAL ÇAĞRISI

Bir köşe yazarının "Ne sen bana tahammül et, ne ben sana... Ne sen benim insafıma kal, ne ben senin...Biz yan yana kardeş kardeş yaşayalım. İnan laiğine de Müslümanına da, inançlısına da inançsızına da bu yakışır. Yani sana bunu söylemek farz oldu...” sözlerini köşesine taşılan yazar, daha sonra yazısını böyle tamamlıyor:

"Keşke bu zat, yazmadan önce tenezzül edip referandum öncesinde yazdığım “İtidal” başlıklı yazıyı ve bu mealde yüzlerce yazımı okumuş olsaydı!

Son yazıda şunu demiştim:

Kendilerine asla katılmadığım, bütün argümanlarını ya yanlış ya da yersiz ve zamansız bulduğum “Hayır”cılar da bu milletin parçası, bu ülkenin vatandaşlarıdır. Onlarla aynı sokaklarda, aynı binalarda, aynı toplu yerlerde bulunuyor ve yaşıyoruz. Birimizin veya bir grubun başına bir felaket gelse o siyasi ve ideolojik farkı düşünmeden yardıma koşmak; insan, vatandaş ve bir ülkede paydaş olarak elimizden gelen yardımı yapmak durumundayız ve bu böyle de olmaktadır.

Ben “Evet”te hayır görüyorum, ancak referandum da gelir geçer, inşallah millet ve memleket için hayırlısı ne ise o olur, sonra bu ülkede farklı kesimlerin barış ve olabildiğince dayanışma içinde yaşamaya devam etme süreci avdet eder. Bu referandumun sonucu ne olursa olsun uzun vadede kazananlar; ahlak, hukuk ve itidali terk etmeyenler olacaktır."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum