GÜNDEM

Hayrettin Karaman'dan iktidar yanlısı medyaya "FETÖ'cü" ayarı

Hayrettin Karaman: Dostlar arasındaki sataşmalar fitne doğuruyor... 'FETÖ' suçlamaları ihanet değilse bile yıkıcı bir gaflet...

Hayrettin Karaman'dan iktidar yanlısı medyaya "FETÖ'cü" ayarı

Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman'dan iktidar yanlısı medyadaki bazı köşe yazarları arasında ve sosyal medyada devam eden "Kripto FETÖ'cü", "En Reisçi benim" kavgasına sert tepki geldi.

Hayrettin Karaman, "Kim Erdoğancı, kim değil" tartışmasıyla ilgili olarak "Düşman saflarından dostlara yönelen eylem ve söylemleri anlamak mümkündür; ama dostlar (öyle bilinenler) arasındaki sataşmalar, su-i zanlar, çekişmeler, dedikodular; insanımızı birbirine düşürme, arayı soğutma, zayıflatma gibi kötü sonuçlar (fitne) doğurmaktadır" dedi.

Bazı isimlerin birbirlerine yönelik "FETÖ'cü" suçlaması için ise Hayrettin Karaman daha sert konuştu ve "İyi niyete ve  güzel ahlaka sığmayan sebeplerle birbirini haksız yere fetöcülükle suçlamaları hıyanet değilse büyük ve yıkıcı bir gaflettir" ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye kötülük yapmak için pek çok ülke, şahıs, kurum ve kuruluş işbirliği halinde üzerimize geldiğini belirterek mahalle medyasına şu çağrıyı yapmıştı:

"Ataların söylediği güzel sözler vardır:
-Dere geçilirken at değiştirilmez
-Bindiği dalı kesen ahmaktır
-Girmeden tefrika bir millete düşman giremez
-Savaşırken askerlerin işlediği adi suçların cezası verilmez."

NELER OLMUŞTU?

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, gazeteci Cemil Barlas ve Türkiye yazarı Fuat Uğur'un adını anmadan çok sert bir biçimde eleştirmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "(bunlarla) aynı kafada, aynı safta, aynı mahallede sanılmaktan çok bunaldık be reis" demişti.

İsmail Kılıçarslan'ın yazısını sosyal medya hesabından paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski metin yazarı, AK Parti Milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal da, Barlas ve Uğur'u hamam böceğine benzetmişti.

Bunun üzerine Fuat Uğur, Türkiye gazetesindeki köşe yazısında Aydın Ünal'ı "Davutoğlu'nun adamı" olmakla suçlamıştı...

Aydın Ünal, daha sonra kaleme aldığı yazısında AK Parti'nin reklam kampanyalarının mimarı Erol Olçok'un "mahalleye dadanan haşerat tarafından 'ihanet'le itham edildiğini" vurgulamıştı.

Star yazarı Ahmet Taşgetiren, Fuat Uğur'un söz konusu yazısına tepki göstermişti. Taşgetiren, "Fuat Uğur Yeni Şafak’ı, yıllardır Cumhurbaşkanı’nın konuşma metinlerini yazan Aydın Ünal’ı yargılıyor. Pes artık" ifadesini kullanmıştı.

Ahmet Taşgetiren de Hilal Kaplan dahil bazı isimler tarafından Erdoğan'a yönelik eleştirileri nedeniyle eleştirilmiş ve tahkir edilmişti.

Tüm bu tartışmanın ardından Yeni Şafak yazarı ve eski Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, muhafazakar medyaya sonradan eklemlenenleri hedef alarak "Sadece seviyeyi aşağı çekmekle kalmıyorlar, aynı zamanda kendinden başka herkesi, muhafazakar medya da dahil, suçluyor, iftira atıyor, mahkum ediyor ve bir nefret halesi oluşturuyorlar." demişti.

Sosyal medyada ise iktidar medyası içinde yer alan bazı isimlerin birbirlerini sık sık "Kripto FETÖ'cü" olmakla suçladıkları görüldü/görülüyor...

HAYRETTİN KARAMAN'IN O YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar