GÜNDEM

Hayrettin Karaman hem helallik istedi hem suçladı

Başörtü ve sigara konulu yazısıyla özellikle muhafazakar camianın kadınlarının hedefindeki isim Hayrettin Karaman, bugün hem "istemeden üzdüğü' için helallik istedi hem de yeni kızdıracak şeyler yazdı...

Hayrettin Karaman hem helallik istedi hem suçladı

"Başı örtülü ve sigara" yazısı nedeniyle eleştirilerin hedefindeki isim olan Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, bugünkü yazısında sigara için başı örtülülerden helallik istedi...

“Sanki farklı olanlara şunu diyor: Siz benim başımı örttüğüme bakmayın, benden ümidinizi kesmeyin, sizinle paylaşacağım daha çok şeyim var” cümlesini savunan Hayrettin Karaman, "Bu cümlenin aklımdan asla geçmeyen bir manaya (iffet gevşekliği manasına) çekildiğini yakınlarım bana söyleyince hem çok hayret ettim hem de çok üzüldüm. Üzüldüm çünkü istemeden birçok kimseyi üzmüşüm, onlardan helallik diliyorum" ifadelerini kullandı.

MAKSATLARI YAZININ ASIL AMACINI GÖLGELEMEK Mİ?

Hayrettin Karaman tepkilere neden hayret ettiğini anlatırken, neredeyse tamamına yakını başı örtülü kadınlar olan tepki gösterenleri de suçlamayı ihmal etmedi:

"Dil ve mantık bu cümlenin öyle bir manaya çekilmesine engel olduğu halde niçin yazının bütünü bırakılıyor da kast etmediğim bir mana ele alınarak gürültü koparılıyor! Acaba maksat da bu mu; yani yazının asıl amacını gölgelemek mi?" 

TEPKİ GÖSTERENLERE YENİ BİR SUÇLAMA MI?

Hayrettin Karaman, kendisine tepki gösteren başı örtülü kadınları kızdıracak bir başka suçlama daha yaptı... Bu suçlaması da Hayrettin Karaman'a yönelik tepkileri artıracak türdendi: 

"İfadeye dikkat edelim: 'Farklı olanlara şunu diyor' demişim; farklı olanlar 'iffeti gevşek olanlar' mı ki, onlarla paylaşılacak şey de bu olsun!!!"

Hayrettin Karaman'ın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum