GÜNDEM

Hayretler içinde kalmış! Emin Çölaşan'dan 'gerekçeli karar' yorumu!

Emin Çölaşan, Sözcü davasında 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası aldı. Açıklanan gerekçeli kararı yorumlayan Çölaşan hayretler içinde kaldığını söyledi.

Hayretler içinde kalmış! Emin Çölaşan'dan 'gerekçeli karar' yorumu!

Sözcü davasının gerekçeli kararını baştan sona kadar okuduğunu ve hayretler içinde kaldığını söyleyen Emin Çölaşan, suçlamanın iki konudan oluştuştuğunu belirtti.

Suçlamların gerekçeli kararda nasıl ele alınacağını ve nasıl belgelenip kanıtlanacağını merakla beklediğini ifade eden Çölaşan, kararı okuyunca yeni hiçbir şeyin olmadığını gördüğünü söyledi. 

“Savcılık dava açması için bizim dosyayı ismi cismi bilinmeyen, yerel bir gazetede çalışan Ömer Faruk Gerçek isimli birine (bilirkişi sıfatıyla) vermişti. Bu şahsın adı adliyenin bilirkişi listesinde yoktu. Önce ismi adliye listesine alındı, sonra bilirkişi yapıldı ve bizi araştırma (!) görevi kendisine verildi” diyen Çölaşan, internette arama yapıldığında bu kişinin 'FETÖ' ve Gülen hakkında övgü dolu sözlerinin bulunduğunu öne sürdü. 

Emin Çölaşan'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın

Sözcü gazetesi davasında mahkeme, yazar Emin Çölaşan‘a 3 yıl 6 ay 15 gün, yazar Necati Doğru'ya 3 yıl 6 ay 15 gün, sozcu.com.tr Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin'e 3 yıl 4 ay, Sözcü gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz'a 3 yıl 4 ay, sozcu.com.tr Haber Koordinatörü Yücel Arı'a 2 yıl 1 ay, muhabir Gökmen Ulu'ya 2 yıl 1 ay, muhasebe görevlisi Yonca Yücekaleli'ye 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay’ın dosyası ise ayrılırken, Mediha Olgun beraat etti.
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar