GÜNDEM

Hasan Cemal, savcılara seslendi: Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunuyorum

T24 yazarı Hasan Cemal, grup toplantısında yaptığı konuşma nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunduğunu yazdı.

Hasan Cemal, savcılara seslendi: Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunuyorum

İnsan Hakları Günü nedeniyle 805 kişi içerisinde Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu tutuklular için bir bildiri yayınladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bildiriye çok sert tepki gösterdi.

Bildiriye imza atan T24 yazarı Hasan Cemal ise bugünkü köşe yazısında Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunuyorum diyerek savcılara seslendi. 

İşte o yazı:

Kiralık kalem... Aydın müsveddesi... Sözde gazeteci... Kimliksiz akademisyen... Çürük şahıs... Bölücü... Pişkin... Pervasız... Pislik... Kim bunlar? Aralarında benim de bulunduğum 805 yurttaş. Peki, bu ağzı bozuk ötesi olan kim? Devlet Bahçeli. MHP lideri, Erdoğan'ın iktidar ortağı. Peki ya bu kadar küfür hakaret neden? Demokrasi, hukuk, özgürlük, insan hakları istediğimiz için. Aralarında benim de bulunduğum 805 yurttaş, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir bildiri yayınladık. Açıklamamızda özgürlük dedik. Hukukun üstünlüğü dedik. İnsan hakları dedik. İnsanca yaşam dedik. Yargı bağımsızlığı dedik. Siyasetçiler için af dedik. Kadın hakları dedik. Demokrasi ittifakı dedik. Devlet Bahçeli ne dedi? Zillet bildirisi dedi. İhanet bildirisi dedi Ve biz 805 imzacı'ya yukarıdaki gibi sövdü saydı. Lafı uzatmak istemiyorum. Suç işledi Devlet Bahçeli. Hakaret suçu işledi. Sövme suçu işledi. Nefret suçu işledi. Bu ülkenin 805 yurttaşını hedef gösterdi. Düşmanlaştırdı. Şeytanlaştırdı. Eyy bu memleketin savcıları; Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Bahçeli'nin yargılanmasını istiyorum. Devlet Bahçeli hukukun üstünde değildir

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar