DİZİ DÜNYASI

Harvard'a gitmek istediğine emin misin Ece?

Eşkiya Hükümdar Olmaz'ın genç yıldızı Ece Hakim, Harvard Üniversitesi'ni kazanmıştı. Milliyet yazarı Özay Şendir'den Hakim'e ilginç bir soru geldi.

Harvard'a gitmek istediğine emin misin Ece?

Bir yandan dizi setlerinde koşturup diğer yandan ders çalışarak yüzde 100 bursla Harvard Üniversitesi psikoloji bölümünü kazanan genç oyuncu Ece Hakim herkesin takdirini kazandı...

Ancak Ece Hakim'e Milliyet yazarı Özay Şendir'den ilginç bir soru geldi...

ABD'de en iyi üniversitelerde eğitim alıp da Türkiye'ye dönünce işsiz kalan ve üç kuruşa çalışmak zorunda kalan iki tanıdığından örnek veren Özay Şendir, Ece Hakim'e, "Bu ülkede okumak, ekran önünde olmak kadar para kazandırmıyor şimdilik. Bunları bil, öyle git Ece" diye seslendi.

İşte Özay Şendir'in o yazısı:

EMİN MİSİN ECE?

Ece Hakim, genç ve başarılı bir oyuncu. Duyduk ki, Harvard Üniversitesi yüzde 100 burslu olarak psikoloji bölümünde okuması için Ece’yi kabul etmiş. Tebrik etmek lazım, zira iki zor işi aynı anda başardı. Ailesini de tebrik etmek lazım, çocuklarının sevdiği bir işi yapmasına destek verdiler, eğitiminin zarar görmeyeceğine inandılar.

Okulu, Üsküdar Amerikan Lisesi’ni de sorumluluk bilinci olan talebeler yetiştirdiği için tebrik etmek lazım. Ama ben başlıktaki sorumda ısrarlıyım... Oyunculuk kariyerine ara verip, Harvard’a gitmek konusunda emin misin Ece? Böyle soru olur mu demeyin, bal gibi olur.

Amerika’nın saygın üniversitelerinden birinde, tüm dünyanın üzerine titrediği malzeme mühendisliği okumuş genç bir adamın, İstanbul’da işsiz kaldığına şahit oldum.

Amerika’da alanındaki en önemli üniversitede, aynı anda, elektronik ve matematik üzerine çift master yapmış, bir başka genç adama vakıf üniversitelerinin kapılarının nasıl kapandığını, asgari ücrete yakın bir maaşla devlet üniversitesine zar zor girdiğini de gördüm.

Bu ülkede okumak, ekran önünde olmak kadar para kazandırmıyor şimdilik. Bunları bil, öyle git Ece ve yolun, bahtın açık olsun.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar