GÜNDEM

Harekete geçildi! Deniz Zeyrek duyurdu

“Evde kal” günlerinde ilk ve ortaöğretimde okuyan öğrencilerin derslerini EBA'dan takip edeceğini ve yakın zamanda üniversitelerin de internet tabanlı online derslere başlayacağını söyleyen Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, MEB'in TV'den derslere ağırlık vereceğini belirtti.

Harekete geçildi! Deniz Zeyrek duyurdu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında zorunlu haller dışında kimse evinden çıkmıyor. Tedbirler kapsamında okullar da tatil edildi ve dersler internet, TV üzerinden takip edilecek. Peki interneti, televizyonu olmayanlar ne yapacak?

MEB'in TV'den derslere ağırlık vereceğini belirten Deniz Zeyrek evinde internet ve televizyon olmayan çocuklara destek verilmesi için harekete geçildiğini duyurdu.

İnternet kotoları yetecek mi?

“Evde kal” günlerinde ilk ve ortaöğretimde okuyan gençler derslerini Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sisteminden takip edecekler. Ayrıca altı TV frekansından da yayın yapılacak. Sınavlar çocuklar okuldayken işlenen bölümler ve verilen ödevler üzerinden yapılacak.

Üniversiteler de internet tabanlı online derslere yakında başlayacak. Üniversiteli gençler konuşurken kulak misafiri oldum. “Buna kota mı yeter” diyordu biri. Düşününce hak verdim.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, Anadolu Yayıncılar Derneği'nin dün Ulucanlar Müzesi'nde organize ettiği toplantıda yaptığı açıklamalar da gençleri haklı kılıyordu.  Zira Selçuk'a göre Avrupada dahil hiçbir ülkenin internet altyapısı, hiçbir kota bu kadar kapsamlı ve uzun bir veri kullanımını tek başına kaldıramaz. Bu nedenle MEB, TV'den derslere ağırlık verecek. Bu arada evinde internet ya da televizyon olmayan çocuklara internet ve televizyon desteği verilmesi için de harekete geçilmiş.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar