GÜNCEL

Hande Fırat'tan tam isabet! İşte Türkiye'de kadın olmanın iki saniyelik görüntüsü!

Hürriyet yazarı Hande Fırat, Ceren Özdemir'in ardından kaleme aldığı yazısında gözü dönmüş caninin genç kızı takip ettiği ve güvenlik kamerasına yansıyan o anlar için "Kadın olmanın iki saniyelik görüntüsü" yorumunda bulundu. Fırat "Kaç kadın o tedirginliği hiç yaşamadı?" diye sordu.

Hande Fırat'tan tam isabet! İşte Türkiye'de kadın olmanın iki saniyelik görüntüsü!

Ceren Özdemir'in başına gelenler Hürriyet yazarı Hande Fırat'ı da derinden etkilemiş. Güvenlik kamerasına yansıyanları ağlayarak izlediğini söyleyen Fırat, o görüntü üzerinden tam isabet bir değerlendirmede bulundu:

Özellikle de karanlığa kaldıysanız, ensenizde bir tedirginlik duyarsanız... Ya da arkanızdan birinin geldiğini hissederseniz... Adımlarınızı bozmadan şöyle bir geriye dönüp bakma ihtiyacı hissederseniz. İki, üç, bilemediniz dört saniye sürer.Kaç Ceren var aramızda? 

Ceren'in kıyafetleri ve sosyal medya paylaşımları hedef alınarak yapılan çirkin yorumlara da sert tepki gösteren Fırat, "Oh olsunculara tedavi şart" dedi.

Ceren Özdemir’in ardından

Kadın olmanın iki saniyelik görüntüsü

Türkiye’de kadın olmanın iki saniyesidir o... Gözlerimden yaşlar akarak döne döne izlediğim o görüntü...

Özellikle de karanlığa kaldıysanız, ensenizde bir tedirginlik duyarsanız... Ya da arkanızdan birinin geldiğini hissederseniz... Adımlarınızı bozmadan şöyle bir geriye dönüp bakma ihtiyacı hissederseniz. İki, üç, bilemediniz dört saniye sürer. Tıpkı Ceren gibi... Kamera görüntülerinde onun omzundan geriye bakışı iki saniye sürmüş... Kaç Ceren var aramızda? Ya da daha doğrusu kaç kadın o tedirginliği hiç yaşamadı? Türkiye’de ya da Türkiye gibi bu mücadelede bir türlü başarı elde edememiş ülkelerde kadını anlatan görüntüdür bu.

OH OLSUNCULARA TEDAVİ ŞART

Pes kardeşim! Nasıl hastalıklı bir kafanız var sizin? Bir genç kızın, bir kadının, bir insanın öldürülmesini giyimine, gezmesine, şuna buna nasıl bağlarsınız? Bundan nasıl keyif alırsınız? Nasıl “Oh olsun” dersiniz? Siz hastasınız ve mutlaka tedavi olmalısınız. Ne giydiğimiz, içtiğimiz, yediğimiz, hatlarımız sadece bizi ilgilendirir!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar