KULİS

Hande Fırat'tan olay kulis: AK Parti'nin iletişimcileri yeni bir dil arayışında

Kulislerin önemli isimlerinden Hande Fırat, AK Parti'nin iletişim ve medyacılarının girdiği 3 günlük kampta herkesin eteklerindeki taşları döktüğünü ve yeni bir siyasi dil arayışında olunduğunu açıkladı.

Hande Fırat'tan olay kulis: AK Parti'nin iletişimcileri yeni bir dil arayışında

AK Parti içerisinde ana gündem yeni bir siyasi dil... AK Parti'nin medyaya yönelik yaptığı kampta konuşulanları aktaran Hande Fırat, "Bir kaynağımın ifadesi ile “Herkes eteğindeki taşları döktü, kapsamlı özeleştiri yapıldı..." dedi.

Kampta konuşulanları sıralayan Fırat, AK Parti'nin halka karşı daha farklı bir dil ile yoluna devam etme ihtiyacı duyduğunu belirtti. 

İşte Hande Fırat'ın AK Parti kulislerinden aktardığı bilgiler:

AK Parti yerel seçim sonuçları ve genel politikaların değerlendirileceği kampa giriyor. Kızılcahamam kampı öncesinde AK Parti Medya Tanıtım Başkanlığı’nın kapsamlı hazırlık toplantısı yaptığını öğrendim. Kampta gündeme gelecek olan çalışma Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da sunulacak. Medya Tanıtım Başkanlığı’nın yaptığı toplantı üç gün sürdü. Bazı milletvekilleri, eski vekiller, eski il başkanları, akademisyenler, gazeteciler, araştırma şirketlerinin temsilcileri katıldı. AK Parti’nin dili ve politikaları masaya yatırıldı. Bir kaynağımın ifadesi ile “Herkes eteğindeki taşları döktü, kapsamlı özeleştiri yapıldı...”

Üç gün boyunca süren toplantıda konuşulanlar dikkat çekici. Yapılan tespitleri ve eleştirileri alt alta sıralamakta fayda var.

Yeni bir dil lazım.

AK Parti geçmişte daha çok halktan ve özgürlükten yanaydı. Bu politikasından uzaklaştı.

Ekonomideki sorunlar seçmeni, vatandaşı doğrudan etkiliyor. Güven sorunu aşılmalı. 

AK Parti geçmişte toplumsal duyarlılıklar konusunda öncü idi. Bu rolünü yeniden kazanmalı.

Siyasetçiler partinin yanında değil, halkın yanında olmalı.

Yeni siyasi parti oluşumlarındaki isimler AK Parti’den çıkan, yetişen isimler. Onlara yönelik “hain” tanımlaması doğru değil. Bu oluşumları hor görmek de yanlış. Söz konusu siyasi oluşumlar, AK Parti’ye kızgın seçmenin olası adresleri. AK Parti’ye kızgın seçmen daha fazla küstürülmemeli.

Uygulamaya konulmuş Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin temel taşı 50+1’i yeniden tartışmak, hatta konuşmak bile zafiyet.

Toplantıda katılımcılar genelde toplumun tüm kesimlerinin kucaklanması için yeni politikalar üretilmesi, demokrasi ve hukukun üstünlüğü için adımlar atılması gereği üzerinde durdular. “Yerel seçimlerdeki sonucun siyasi olarak hesabının verilmediği” eleştirisinde bulunanlar da oldu.

Kamp öncesi üç günlük toplantının sonuçları nasıl ve ne şekilde değerlendirilecek göreceğiz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar