GÜNDEM

Hande Fırat'tan Fuat Oktay’a İstanbul Sözleşmesi çağrısı

Hürriyet yazarı Hande Fırat, İstanbul Sözleşmesi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a çağrıda bulundu.

Hande Fırat'tan Fuat Oktay’a İstanbul Sözleşmesi çağrısı

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a çağrıda bulunarak İstanbul Sözleşmesi için tüm kadın derneklerinin temsilcilerini dinlemesini istedi.

"Zaten politik görüşleri ne olursa olsun, tüm kadınlar bu konuda aynı görüşte birleşmiş durumda" diyen Fırat, "Yine parti ayrımı yapmadan kadın vekillerin konuyla ilgili temsilcilerini de dinlerse prensipte hepsinin uzlaştığını görecek" ifadesini kullandı.

Fırat, bu konuda "oy kaygısıyla" karar verilemeyeceğini ve çok hayati bir konu olduğunu, fikirleri alınması gerekenlerin de önce kadınlar olduğunu kaydetti:

"Son olarak, kadın bir gazeteci olarak bu konunun tüm siyasi hesaplardan bağımsız değerlendirilmesi, kazanımlardan geri adım atılmadan bir çözüm bulunması dileğim. Sanki erkekler mağdurmuş gibi suyu bulandırmaya çalışanların çoğunun derdinin “kadına karşı şiddetin önlenmesi” olmadığı aşikâr. Bu hassas konu ne o zihniyetlere, ne tarikatlara, ne de tarikat tabanlarının başka partilere kayma ihtimaline dayalı yapılan hesaplamalara kurban edilmeyecek kadar önemli ve hayati. Tüm kadınları doğrudan ilgilendiren bu konuda görüş alma önceliğinin kadınlara ve onların temsilcilerine verilmesi umuduyla..."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar