GÜNDEM

Hande Fırat, sosyal medya düzenlemesini AK Partili isimlere sordu

Sosyal medya platformlarıyla ilgili düzenlemeler merak edilirken; Hürriyet Gazetesi yazarı Hande Fırat, yapılacak düzenlemelerin içeriğini, Ak Partili üst düzey yöneticilerle konuştu ve bugünkü köşesine taşıdı.

Hande Fırat, sosyal medya düzenlemesini AK Partili isimlere sordu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, sosyal medya mecralarıyla ilgili yaptığı açıklamaların ardından; 'nasıl bir düzenleme yapılacak, sosyal medya platformları kapanacak mı kapanmayacak mı?' diye sorular sorulmaya başlandı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Hande Fırat, da bugünkü köşesinde Ak Partili üst düzey yetkililerle yaptığı görüşmeler sonucunda, üst düzey isimlerin kapatmayı çözüm olarak görmediklerini ve gündemlerinde de öyle bir düşüncenin olmadığını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:

"Diğer yandan Dijital Dönüşüm ve Yeni Medya Düzeni raporu ile hem Cumhurbaşkanı’na hem de MYK üyelerine dünyadaki iki ana yaklaşım da anlatıldı. Şimdi virgülüne dokunmadan raporda yer alan iki yaklaşımı da sizlere aynen aktarıyorum. “Dünyada düzenlemeler konusunda iki kamp bulunmaktadır”deniliyor ve şöyle sıralanıyor:

Çin, Rusya ve İran hattı güvenlik yasak paradigmasını benimseyen, siber dünya ile ilişkilerini bu çerçevede düzenleyen ülkeler.
ABD, Fransa, Almanya ve AB gibi siber dünyadaki gelişmelere karşı yeni siber hukuk çalışmalarını hızlandıran ülkeler. Batı cephesindeki bu ülkeler dijital ve sosyal medya platformlarına sorumluluk yükleyerek denetim, düzenleme ve yaptırımları hukuk normlarına dönüştürmüşlerdir.
AK Partili isimler, “Türkiye’nin hedefi ikinci maddede yer alan Batı cephesindeki düzenlemeleri gerçekleştirmek” diyor."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar