GÜNDEM

Hande Fırat sınıra giden ünlüler gerçeğini açıkladı işin aslı başkaymış

Hande Fırat, Hatay'a giden ünlüler listesinde 200 kişinin olduğunu bunlardan bazılarının son anda uçağa binmekten vazgeçtiğini yazdı.

Hande Fırat sınıra giden ünlüler gerçeğini açıkladı işin aslı başkaymış

Son günlerin en çok tartışılan konularından biri Hatay'a Mehmetçiğimize destek olmaya giden ünlüler... Cengiz Semercioğlu bugünkü köşesinde Mehmetçiğin yanında birçok ünlü ismin olmak istediğini bu tür organizyonları yapan Polat Yağcı'ya büyük görev düştüğünü ve sanatçı yelpazesini genişletmesi gerektiğini yazdı. 

Hande Fırat da liste gerçeğini yazdı. Fırat, Polat Yağcı'nın bu tür organizyonlarda Cumhurbaşkanlığı Protokolü ile çalışmak zorunda olduğunu 200 den fazla kişi için davetiye hazırlandığını gelmeyenlerin bir hayli kalabalık olduğunu yazdı.

Fırat, "Sanat dünyasından yaklaşık 200 kişiye davetiye gönderildi. Hatta bunun 100’ünü TRT hazırladı. Sonuçta 200 sanatçı yoktu. Yani gelmeyenler hayli kalabalıktı. Hatta geleceğini bildiren 25 isim son anda uçağa binmekten vazgeçmiş. Benden söylemesi..." dedi. 

İŞTE HANDE FIRAT'IN YAZISI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, salı günü grup toplantısında, “Toplanmışlar bir grup güruh, davul zurna şarkılar kıyamet! Bu rezil adamlar ve onları oraya götüren adam, sen eğer yüreğin yetiyorsa bir Afrin şehidinin bulunduğu sokaktan geç ve yaylalar türküsünü söyle bakalım” demişti. 
Bu sözler üzerine önce ziyarete katılan sanatçılar harekete geçti. Kendi aralarında yanıt niteliğinde bir açıklama kaleme alıp, ziyarete katılan tüm sanatçıların imza atmasına karar verdiler. Ben de sabah hem Yavuz Bingöl ile hem de Hülya Koçyiğit ile konuştum. Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine yanıtlarını sizlerle paylaşıyorum.
Hülya Koçyiğit: Ben daha önce de askerleri ziyaret etmek için karakollara gittim. Yanımızda hiç kimse yoktu. İçimizden geldiği için gittik. Moral vermek için gittik. Bu sefer bir başarı var. Ama tabii şehitlerimiz de var. Biz hem Afrin nedeniyle tebrik etmek için gittik. Hem de şehitlerimiz olduğu için. Yani ‘Yanınızdayız’ dedik. Amaç bu, bunun dışında hiçbir düşüncemiz, gayemiz olamaz. Neden eleştiriliyoruz anlamak mümkün değil. Başkaları da gidebilir, başkaları da moral verebilir.
Yavuz Bingöl: Kemal Bey’e o sözleri yakıştıramadım. Kendisi de gidebilirdi. Mesela Fazıl Say’ı, Edip Akbayram’ı, Zülfü Livaneli’yi alsın, bizi de çağırsın. Biz de gidelim. Hep beraber olalım. Amaç bu. Bizi davet ederler ise onlarla da gideriz. Biz daha önce de birçok defa gittik, bağımsız tek başımıza gittik.

GİTMEYENLER ‘ARANMADIM’ DİYENLER!

Bir de gitmeyenler, aranmadım diyenler var. Listelerin hikâyesini de anlatacağım. Önce uzun yıllardır arkadaşım Poll Production’ın sahibi Polat Yağcı... Özellikle 15 Temmuz’dan beri birçok organizasyona imza attı, bazılarında birlikte çalıştık. İnsanlığı ve organizasyonlardaki titizliği ile tanıdım. Bu tip organizasyonlarda davetli listesini tabii ki tek başına belirlemiyor. Sonuçta Cumhurbaşkanlığı Protokolü ile çalışmak zorunda. Bu sefer de aslında kapsamlı bir liste hazırlandı. Sanat dünyasından yaklaşık 200 kişiye davetiye gönderildi. Hatta bunun 100’ünü TRT hazırladı. Sonuçta 200 sanatçı yoktu. Yani gelmeyenler hayli kalabalıktı. Hatta geleceğini bildiren 25 isim son anda uçağa binmekten vazgeçmiş. 
Benden söylemesi...

 

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar