GÜNDEM

Hande Fırat o telefonu bakın ne yapacak! Erdoğan'a canlı bağlanmıştı

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’la cep telefonundan face time bağlantısı gerçekleştirerek hain girişimin seyrini değiştiren Hande Fırat, o telefonu sergilenmek üzere Millet Kütüphanesi’ne verebileceğini söyledi.

Hande Fırat o telefonu bakın ne yapacak! Erdoğan'a canlı bağlanmıştı

FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la cep telefonundan face time bağlantısı gerçekleştirerek yaptığı gazetecilik başarısı tüm dünyada yankı bulan Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, o telefonu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapımı devam eden Millet Kütüphanesi’ne sergilenmek üzere vermeyi düşündüğünü söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Jargon Dergisi’ne dikkat çeken açıklamalarda bulunan Fırat, telefonu gözü gibi koruduğunu, bir süre kullandıktan sonra düşürüp kırarım endişesiyle evinde sakladığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da her gördüğünde “Telefonu saklıyorsun değil mi?” diye sorduğunu anlatan Fırat Jargon Dergisi’ne verdiği röportajda şunları söyledi:

SENARYO DİYENLER ART NİYETLİ VATAN HAİNLERİDİR

“Telefon bende ve gözüm gibi saklıyorum. Benim için büyük bir manevi değeri var. Aslında o güne kadar da birçok önemli haber ve röportaja imza attım. Ama o gece Türkiye’nin tarihine geçmiş çok önemli, çok korkunç bir geceydi. Ne yaşadığımız, ne kadar korktuğumuzu biliyorum. O canlı yayın bağlantısı mesleki açıdan ‘olması gereken gazetecilik’ idi. Sonrasında çok konuşan, bunun bir senaryo olduğunu iddia eden, ne yazık ki insanlar oldu. Yeri gelmişken şunu söylemek isterim, ben “Sayın Cumhurbaşkanı bana bağlansın” diye Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile konuştum, birkaç saniye sonra da “Bağlanalım” şeklinde yanıt geldi. Öncesinde kimseden izin almadım. Bunun artık çok iyi anlaşılmasını istiyorum. Bunun şahitleri hem Cumhurbaşkanlığı hem de açık ofisimde çalışan, yani yaptığım tüm görüşmelere şahit olan çalışma arkadaşlarım. İkincisi, bunun bir senaryo olduğunu iddia edenler, açık söylüyorum art niyetli vatan hainleridir.”

CUMHURBAŞKANI GÖRDÜĞÜ ZAMAN TELEFONU SORAR

Çok kısa bir süre telefonu daha sonra kullandığını, ancak çok sık telefon düşürdüğü için endişelenerek başka bir telefon kullandığını belirten Hande Fırat, “Telefonu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapımı devam eden Millet Kütüphanesi’ne sergilenmek üzere vermeyi düşünür müsünüz?” sorusuna “Tabii ki, neden olmasın. Sayın Cumhurbaşkanı da “Telefonu saklıyorsun değil mi?” diye gördüğü zaman sorar. Tabii ki veririm” yanıtını verdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar