GÜNDEM

Hande Fırat o gece kadraja girmeyenleri yazdı

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ilk kez canlı yayına alan CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, o gece yaşananları ‘24 Saat-15 Temmuz’un Kamera Arkası’ adıyla kitaplaştırdı.

Hande Fırat o gece kadraja girmeyenleri yazdı

CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı cep telefonu ekranından canlı yayına alınca darbe girişiminin kaderi değişmişti.

15 Temmuz’da yaptığı gazetecilikle o günlerin önemli figürlerinden de biri olan Hande Fırat'ın o telefonuna astronomik rakamlar teklif edenler oldu.

O gece ve sonrasında yaşananları, ekip arkadaşları, ailesi ve işiyle geçen o karanlık günü ‘24 Saat-15 Temmuz’un Kamera Arkası’ adıyla kitaplaştırdı.

15 Temmuz'un perde arkasında olup bitenleri anlatan Hande Fırat, kitabı neden yazdığını ise "O gece kameraların, fotoğraf makinelerinin kadrajlarına girmeyenleri merak edenler vardır. Onların okumasını isterim" diyor.

Kitabı yazmak için bazı görüşmeler yaptığını anlatan Hande Fırat, "Dinlerken şaşırdığım, üzüldüğüm anlar oldu. Mesela MİT’te o gece yaşananlar, Marmaris’te Cumhurbaşkanı’nın kaldığı oteldeki kritik dakikalar film sahnelerini aratmıyor. Hâlâ merak ettiğim bazı konular var. Sanırım zamanla bunlar da ortaya çıkacak. Belki bir kitap daha yazarım" ifadelerini kullandı.

En çok CNN Türk yakınına bomba atıldığı zaman korktuğunu anlatan Hande Fırat, yaşananları şöyle özetliyor:

"Bina çok sallandı, bazı muhabirlerimiz, kameramanlarımız, mesai arkadaşlarımız buradaydı ve çok korktular. Çığlık atanlar, ağlayanlar vardı. Onların güvenliğini de düşünmem gerekiyordu. O an gerçekten çok korktum. Ateş açılması, Boğaz Köprüsü’ndeki çatışma ve Meclis’in bombalanması sırasında 'Bunların sınırı yok, her şey olabilir, sanırım sabahı göremeyeceğiz' dediğim zamanlar oldu. Bir de kızımla her konuştuğumda çok acı çektim, o ağladıkça paramparça oldum."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum