GÜNDEM

Hande Fırat: Kadınlar ne yazık ki seçim hesaplarına kurban edilmişlerdir

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararıyla ilgili, "Kadınlar ne yazık ki seçim hesaplarına, 'o oyları kaybetme telaşına', 'o kesimden gelen tepkilere', 'gelen tepkilere karşı sözleşmeyi iyi anlatamamaya' kurban edilmişlerdir" düşüncesini dile getirdi.

Hande Fırat: Kadınlar ne yazık ki seçim hesaplarına kurban edilmişlerdir

Hürriyet Hande Fırat, köşe yazısında Türkiye'nin Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılmasını değerlendirdi. '20 Mart 2021' başlığıyla yayımlanan yazısında bu tarih için "Hayal kırıklığı ve derin üzüntünün tarihi. Özellikle de kadınlar açısından" ifadesini kullanan Fırat, "Kadınlar ne yazık ki seçim hesaplarına, 'o oyları kaybetme telaşına', 'o kesimden gelen tepkilere', 'gelen tepkilere karşı sözleşmeyi iyi anlatamamaya' kurban edilmişlerdir" diye yazdı.

İşte o yazı...

Hayal kırıklığı ve derin üzüntünün tarihi.
Özellikle de kadınlar açısından.

Kadınlar ne yazık ki seçim hesaplarına, “o oyları kaybetme telaşına”, “o kesimden gelen tepkilere”, “gelen tepkilere karşı sözleşmeyi iyi anlatamamaya” kurban edilmişlerdir.

“Kadınları korumak için İstanbul Sözleşmesi’ne ihtiyacımız yok. Güçlü yasalarımız var, gereken yasayı çıkarırız, mücadeleden taviz vermeyiz” deniyor, denilebilir...

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar