GÜNDEM

Hande Fırat FETÖ'nün şemasını yazdı: Sivil, eğitim, ünite

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı FaceTime yayınıyla o gecenin kırılma anlarından birine imza atan Gazeteci Hande Fırat; darbe girişiminin 4. yılında kaleme aldığı yazısında "örgütün şemasını" yazdı.

Pınar Hilal Balta
Pınar Hilal Baltapinarhilalb@gmail.com
Hande Fırat FETÖ'nün şemasını yazdı: Sivil, eğitim, ünite

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yılında kaleme aldığı yazısında "FETÖ'nün şemasını" yazdı. Fırat, "Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış’ın CNN Türk ekranında ilk kez açıkladığı o organizasyonun şemasını dört yılın sonunda sizlerle de ayrıntılı bir biçimde paylaşmak istiyorum" diyerek, şunları kaydetti:

ÖRGÜT 3 ANA PARÇADAN OLUŞUYOR

Sivil yapı
Eğitim yapısı
Ünite yapısı

- Örgütün üzüm salkımı şeklindeki karmaşık şemasını en tepedekilerin dışındakiler bilmiyor.

- Örgüt içindeki yönetim ve ana yapıda çalışan kesim maaş alıyor.

SİVİL YAPI: En tepede örgüt elebaşısı Fetullah Gülen yer alıyor. Hemen altında ülke imamları ve Türkiye istişare heyeti var. 20 kişilik heyetten sadece iki kişi tutuklu. Diğerleri yurtdışında. Türkiye istişare heyetini coğrafi bölge imamları, il ve eyalet imamları, büyük bölge imamları, küçük bölge imamları takip ediyor.

EĞİTİM YAPILANMASI: Eğitim yapılanması, sivil yapı gibi göz önünde değil. Aksine tam gizlilik içinde örgütlenmiş mahrem bir yapı.

ÜNİTE YAPILANMASI: Ünite yapılanması paralel yapılanma. Abiye ‘öğretmen’, rütbeliye ‘öğrenci’ deniyor.

Yazının tamamına gitmek için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar