MEDYA KÖŞESİ

Hande Fırat, CHP'nin CNN Türk boykotunun perde arkasını yazdı! Son görüşmede neler oldu?

Hürriyet gazetesi yazarı ve aynı zamanda CNN Türk program sunucusu Hande Fırat, CHP'nin CNN Türk'ü boykot etme kararına ilişkin kaleme aldığı yazısında sürecin 15 Temmuz ile bağını, Tuncay Özkan ile yapılan görüşmeyi ve boykotun perde arkasını yazdı.

Hande Fırat, CHP'nin CNN Türk boykotunun perde arkasını yazdı! Son görüşmede neler oldu?

CHP'nin CNN Türk'ü boykot etme kararının yankıları hız kesmeden sürüyor. Son olarak konuyu gündemine alan Hande Fırat, boykot kararına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Köşe yazısında medyaya yönelik ambargolar ve boykotlara değinen Fırat, CHP'nin bu boykotla tabanını kosolide etmek istediğini söyledi.

Sürecin perde arkasını aktaran Fırat, ''bir gün gelir sorun çözülür ve CHP açısından en kritik yayınları CNN Türk yaparsa şaşırmayın'' dedi.

İşte Hande Fırat'ın ''Ambargolar'' başlıklı yazısı:

AK Parti uzun süre tüm Doğan grubuna ambargo uygulamıştı. Ambargo, 15 Temmuz darbe gecesi sona ermişti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yayınıyla... “Açıklamayı görmedik, alamadık, yayına veremedik” diye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ı arayan bendim: Ambargo uygulanan kanalın Ankara temsilcisi. “Bize bağlanın” diyen de bendim: Ambargo uygulanan kanalın Ankara temsilcisi. Bugün CNN Türk’te sadece program yapıyorum. Yıllar geçti ve bu kez CHP, CNN Türk’e ambargo uygulama kararı verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ile yapılan görüşmeye ben de katıldığım için, bu süreçte birçok haber yapıldığı ve iddia gündeme getirildiği için bu yazıyı kaleme almaya karar verdim.
CNN TÜRK 15 TEMMUZ NEDENİYLE Mİ HEDEF?

Bugüne kadar birçok isim, o geceki bağlantıya ilişkin yalan yanlış açıklama yaptı. CHP’nin boykot kararı ile 15 Temmuz yayını sosyal medyada bir kere daha farklı kesimlerce gündeme getirildi. Hatta kimi kesimler 15 Temmuz yayınının ardından “yandaş” tanımlamasını kullandı. Kısaca hatırlatmak gerekirse, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ı ben aradım, “Bağlanın” dedim. Yayın için kimseden izin almadım, kimseye bilgi vermedim. Öyle bir vaktim de yoktu. Bugün olsa yine yaparım. Darbe, terör örgütü saldırısı vb karşısında seçilmiş hükümet, seçilmiş cumhurbaşkanının yanında dururum. Bir gazeteci olarak da başbakanı da cumhurbaşkanını da genel başkanları da ararım. 15 Temmuz’da darbe ya da terör örgütü karşısında yer almak, Cumhurbaşkanı’nı yayına bağlamak “yandaşlık” değildir. Aksine zaten yapılması gerekendir.

Peki CNN Türk 15 Temmuz nedeniyle mi hedef? Bazı sosyal medya hesaplarına bakıldığında, bazılarının o yayının sonuçlarını hazmedemediklerini görüyoruz. O akşam sokağa her partiden vatandaş çıktı, her siyasi partinin milletvekili TBMM’ye akın etti. O yayına tüm siyasi partilerin liderleri arayarak teşekkür etti. Kısacası, iktidarıyla, muhalefetiyle, medyasıyla kimsenin oyununa gelmemek gerekir.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar