GÜNDEM

Hande Fırat, Bahçeli'nin "eve dön" çağrısına ilişkin son kulisleri yazdı

Hürriyet yazarı Hande Fırat, bugünkü köşesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye yönelik "eve dön" çağrısında son durumu yazdı.

Pınar Hilal Balta
Pınar Hilal Baltapinarhilalb@gmail.com
Hande Fırat, Bahçeli'nin "eve dön" çağrısına ilişkin son kulisleri yazdı

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, bugünkü köşesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yaptığı "eve dön" çağrısı ve bu çağrıya ilişkin son kulisleri yazdı:

BAHÇELİ SÖZLERİNİ AÇMAYACAK

MHP’li kaynaklarıma açık açık şu soruyu sordum: Bu Akşener ve arkadaşlarının MHP’ye dönmesi için bir çağrı mı, yoksa İYİ Parti’nin ‘cumhur ittifakı’na katılması için bir davet mi? Ya da iki seçenek de masada, her ikisine de yanıt mı bekliyor MHP Genel Başkanı? Kaynaklarım bunun bir ayrıntısı olmadığını söylediler. MHP Genel Başkanı’nın ikinci bir açıklama yapıp sözlerine daha da açıklık getirmeye şimdilik ihtiyaç duymadığını belirtiyorlar

SORUN HDP İLE BİRLİKTELİKLERİ

Mesele ve sorunun HDP ile birliktelik olduğunun altını çiziyorlar: “Bir yanda HDP ile birliktelikleri var, diğer yanda milliyetçi ve muhafazakâr bir çizgileri. Bu ikilik ortadan kalkmalı. Karar versinler, siyasette her şey düşünülür, konuşulur” yorumunu yapıyorlar. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin konunun tartışılmasını istediğini de vurguluyorlar...

GÜNDEME GELSE DE TEKNİK OLARAK MÜMKÜN DEĞİL

İYİ Parti’de zaman zaman yapılan sohbetlerde ‘cumhur ittifakı’nda yer alma olasılığı her ne kadar değerlendirilse de teknik olarak mümkün görülmüyor. Tabanın bunu istemeyeceği ve İYİ Parti’nin ‘cumhur ittifakı’na katılması durumunda tabanın diğer partilere, özellikle de yeni kurulan partilere kayacağı belirtiliyor. ‘Cumhur ittifakı’ ile işbirliğinin iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş temelinde gündeme gelebileceği söyleniyor.

TEMAS YOK

Bu arada kurmaylar arasında bir temas olup olmadığını da sordum. “Alttan yürüyen, kurmaylar arasında başlayan herhangi bir temas yok” yanıtını aldım. İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener’in olası bir teması en üst seviyede ve şeffaf, yani kamuoyuna açık bir şekilde kabul edebileceği bilgisini aldım.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar