GÜNDEM

Haluk Levent'ten Pınar Gültekin üzerinden linç edenlere cevap

Şarkıcı Haluk Levent Pınar Gültekin'in, vahşice katledilmesinin ardından attığı twitle tepki almıştı. Levent, twitter hesabından bugün yaptığı paylaşımda ise kendisini tekrardan linç edenlere cevap verdi.

Haluk Levent'ten Pınar Gültekin üzerinden linç edenlere cevap

Muğla'nın Ula ilçesinde yaşayan Pınar Gültekin adlı kadının eski sevgili Cemal Metin Avcı tarafından hunharca katledilmesinin ardından Türkiye yasa boğulmuştu.

Şarkıcı Haluk Levent de twitter hesabından, "Kızlar! Haluk abinizin tavsiyesi! İlişkinizin ilk günlerinde erkek arkadaşınız kıskançlık ile başka bir durum ile az da olsa size şiddet uygularsa hoş görmeyin. Hatta bazıları gibi bunu sosyal medyada gösterip “erkeğim benim” demeyin. Şiddeti meşrulaştırmayın. Yoksa ölürsünüz" şeklinde paylaşım yapmış ve tepki almıştı.

Levent, bugün ise twtter hesabından yaptığı paylaşımda Pınar Gültekin cinayeti sonrası attığı zamansız twitin tekrar gündeme getirildiğini söyleyerek "Tek tek linçleniyorum. Olmuyor İşte video çekmeden olmuyor. Sevmiyorum devamlı açıklama yapmayı ama zorundayım maalesef!" dedi.

Levent yayınladığı videoda "Yasalar ortadayken, caydırıcılığı yokken, şikayet edildiğinde resmen tutuksuz serbest bırakılırken bu ülkede daha çok kadınımız ölecek." şeklinde konuştu.

Çok fazla cinayetlerin olacağını, kadınlarda suç bulmadığını belirten Levent, sözlerini şu şekilde sürdürdü "Burda sanki ben öldürülen kadınlara suç buluyormuşum gibi algı yaratılıyor. İnanamıyorum sanki ben öldürülen kadınlara suç buluyormuşum gibi bir algı yaratılıyor. İnanamıyorum yazdığım cümleler öyle anlaşılıyor galiba."

"Öldürülen kadınların çocuklarına Ahbap olarak bakıyoruz"

Onlarca öldürülen kadınların çocuklarına  'Ahbap' olarak baktıklarını hatırlatan Levent, "Tedavilerini üstlendiğimiz çocuklar var. Babaları tarafından istismar edilen çocuklara evinden okuluna kadar onlarca aileye bakıyoruz. Kadın şiddeti konusunda avukatlarımız koşturuyor, tehditler alıyor yine de devam ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Gültekin Cinayeti sonrası yaptığı paylaşımdan dolayı yanlış bir algının oluşturulduğunun altını çizen Levent, sözlerine şu satırları ekledi "Ben zaten olayın kanun tarafında değilim hala tekrar gündeme getirildiği için söylüyorum. Ben geçmişte kızlarımıza Haluk Abiniz olarak bir öğüdüm var dedim, demez olaydım. 'Vay onlar senin kızların mı, vay sen ne hakla söylüyorsun, onu erkeklere söyle' dediler."

"Kadınları koruması gereken yasadır"

Konuşmasında Ayşe Palalı Cinayeti'ni hatırlatan Levent, sözlerini şu şekilde sonlandırdı "Adam, 30 kez 'öldüreceğim' diyor ve öldürüyor. Adamı sevgi pıtırcığı yapamazsın. Ben Ayşe Palalı'ya niye onunla oldun demiyorum ki kızlarımıza ilişkinizin başında bakın canavarlara dönüşebilir bu insanlar, demek istedim ne olur beni yanlış anlıyorsunuz. Kadınlarımıza özellikle üzülüyorum. Kadınları koruması gereken yasadır, kanundur. insan hak ve özgürlükleri içerisinde bu vardır. ben sadece samimi bir söylemde bulunmuştum bu tekrar gündeme geldi. Özür diliyorum kimi kırdıysam ama bu videoyu özür dileme videosu olarak algılamayın."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar