GÜNDEM

Halit Akçatepe'ye son veda...

Geçirdiği kalp krizi sonucu 79 yaşında hayatını kaybeden Halit Akçatepe için Caddebostan Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.

Halit Akçatepe'ye son veda...

Cuma günü yaşamını yitiren ve Türk sinemasının unutulmaz filmerinde rol alan usta oyuncu Halit Akçatepe bugün dostları ve sevenleri tarafından uğurlanıyor.

Sanat yaşamına tiyatro ile ilk adımı atan Halit Akçatepe, Refik Halit Karay Mektebi’ni bitirdikten sonra Konservatuvar eğitimi ile profesyonel olarak oyunculuk yapmaya başladı.

Rıfat Ilgaz imzalı ‘Hababam Sınıfı’ ile efsaneleşen usta sanatçı, yer yer güldüren, yer yer hüzünlendiren karakterlerle, hepimizin gönlünde taht kurdu. Tıpkı Sen Tıpkı Ben, Töre ve Rosenbergler Ölmemeli gibi edebi eserleri, usta bir oyunculukla tiyatro sahnesinde izleyiciye ulaştıran Halit Akçatepe, rol aldığı sayısız filmle, Türk sinemasının en büyük sanat emektarlarından biri olarak 70 yılını sanata adadı.

halit akçatepe

İLK TÖREN CADDEBOSTAN KÜLTÜR MERKEZİ’NDE

Bir süredir yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı tedavi gören Halit Akçatepe, 79 yaşında hayatını kaybetti. Hababam Sınıfı’nın Güdük Necmi’si Akçatepe, 2014 yılında sağ tarafında güçsüzlük ve yüksek tansiyon şikayetiyle hastaneye kaldırılmıştı. Halit Akçatepe için ilk tören şimdilerde Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılıyor.

halit akçatepe

Akçatepe’nin cenazesi törenin ardından, öğle namazını müteakip Şakirin Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilecek.


halit akçatepe

CENAZEMDE GÖRÜRSÜN NE KADAR SEVİLDİĞİMİ

Az dostu, çok arkadaşı olduğunu anlatan Halit Akçatepe, “Severim arkadaşlığı ama dost olmam, dostlarım vardır ama az vardır. Sanat camiasında rahmetli Kemal Sunal, Metin Akpınar, Zeki Alasya dostlarım. Arkadaş çok.” şeklinde konuşmuş ve ölümle ilgili ise şunları söylemişti; “Niye düşünmeyeyim ölümü. Öleceksek öleceğiz. Bunun başka çaresi yok. Cenazemde görürsün benim ne kadar sevildiğimi”

halit akçatepe

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar