GÜNDEM

"Halimiz içler acısı" Cehalet mi daha tehlikeli korona mı?

Posta yazarı Candaş Tolga Işık, Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görüldüğünün açıklanmasının ardından konuşulanlara ve yaşananlara dikkat çekti ve "Türkiye’de cehaletin koronadan da diğer birçok virüsten de çok daha tehlikeli olduğunu söylemek zorundayız." diye yazdı.

"Halimiz içler acısı" Cehalet mi daha tehlikeli korona mı?

"Türkiye’de sıradan grip vakalarından, zatürreden, diyabetten, KOAH’tan koronaya göre 100 kat daha insan ölüyordur" diyen Posta yazarı Candaş Tolga Işık, koronaya karşı marketlere akın edip, teyakkuz ilan etmek yerine önümüzdeki dönemde gerekli tedbirleri alarak bundan korunmanın mümkün olduğunu belirtti.

Işık, "Allah aşkına bir konuda ayarımız olsun, ölçülü olalım. Ya vurdumduymaz ya da panik olmak zorunda değiliz! Tedbirli ve sakin olalım. Kafi." dedi.

Cehalet mi daha tehlikeli korona mı?

Türkiye’de ilk koronavirüs vakası tespit edildikten sonra sosyal medyada, WP gruplarında konuşulanlara, marketlerde yaşanan kaosa bakınca Türkiye’de cehaletin koronadan da diğer birçok virüsten de çok daha tehlikeli olduğunu söylemek zorundayız.

Halimiz gerçekten içler acısı. Türkiye’de muhtemelen sıradan grip vakalarından, zatürreden, diyabetten ya da sigara kullanımına bağlı KOAH’tan koronaya göre 100 kat daha insan ölüyordur. Ve bunların hiçbiri için kılını kıpırdatmayan halkımız koronaya karşı marketlere akın edip, teyakkuz ilan etti. Oysa bunları yapmak yerine önümüzdeki bir, bir buçuk aylık dönemde sadece gerekli tedbirleri alarak koronadan korunmak mümkün.

Allah aşkına bir konuda ayarımız olsun, ölçülü olalım. Ya vurdumduymaz ya da panik olmak zorunda değiliz! Tedbirli ve sakin olalım. Kafi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar