GÜNDEM

Halime Kökçe sordu: Eşcinsellik, laikliğin teminatı mı?

Star yazarı Halime Kökçe, Ankara Barosu ve Türk Tabipler Birliği'nin İslam düşmanlığı üzerinden yaptıklarını masaya yatırdı ve eşcinselliğin laikliğin teminatı olup olmadığını sordu.

Halime Kökçe sordu: Eşcinsellik, laikliğin teminatı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın verdiği hutbe ile ilgili Ankara Barosu'nun yaptığı açıklamayı gündemine alan Halime Kökçe, eşcinselliğin laikliğin yeni teminatı mı olduğunu sordu. 

İşte o yazı:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ramazan ayının ilk cuma hutbesinde “İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti.” dedi.

Herhalde aklına en son gelecek şeydi, Ankara Barosu tarafından "Sesi çağlar öncesinden gelen şahıs..." denilerek hedef gösterileceği.

İslam inancına mensup insanların zina ve eşcinsel ilişki hakkında başka türlü düşünmesini beklemek mümkün değil zira. Üstelik Erbaş bir Müslüman olmanın yanında İslam’a dair bir takım hizmetleri yerine getirmekle yükümlü bir kurumun başında. Eleştirilebilir yine de ancak, dini akideleri halka anlattığı için olmasa gerek.

“Bak görüyor musun camide namaz kılıyorlar” demek gibi bir şey bu çünkü.

Ankara Barosu, basın açıklamasında tam da bunu yapıyor. Görevi dinin vecibelerini, emir ve yasaklarını hatırlatmak olan bir kişiyi sırf bunu yaptığı için insanlığın bir kesimini aşağılamakla itham ediyor.

Sadece bu mu? Değil elbette. Üstüne üstlük "Sesi çağlar öncesinden gelen şahsın, bir devlet kurumunun başında oturup, söylemini kutsal sayılan değerler üzerine inşa ederek halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesindeki kan kokan cüreti..." gibi Ali Erbaş nezdinde İslam dinini ve bu dinin gelmiş geçmiş bütün müntesiplerini hedef alan son derece tahakkümcü, faşist bir yaklaşım ortaya koyuyor.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar