GÜNDEM

Halime Kökçe muhalefetin sosyal medya düzenlemesine karşı çıkışını yazdı

Sosyal medya düzenlemesiyle ilgili tartışmalar devam ederken;Star Gazetesi yazarı Halime Kökçe, hukuki düzenlemelerin gerekliliğini ve muhalefetin düzenlemeye karşı çıkışının nedenlerini köşesine taşıdı.

Halime Kökçe muhalefetin sosyal medya düzenlemesine karşı çıkışını yazdı

Sosyal medyadaki çirkin saldırıların son örneğini Esra Albayrak ve yeni doğan bebeği üzerinden gördük. Bu tarz çirkin saldırıların, olmaması adına düzenlemeler konuşuluyor. 

Star Gazetesi yazarı Halime Kökçe de bugünkü köşesinde sosyal medyadaki hakaret içerikli çirkin saldırıların artışı, hukuki olarak yaptırımların eksikliğini dile getirdiği yazısında sözlerine şu satırları ekliyor: "4. kuvvet dediğimiz medyadan daha da kuvvetli bir platform sosyal medya. Çünkü sınır tanımıyor, küresel ve dünyanın en kalabalık ülkelerinden bile kalabalık bir trafik var bu mecralarda."

Hukuki düzenlemenin, iki boyutu olmasının gerektiğini aktaran Kökçe, sosyal medyanın; egemenlik, toplumsal ve siyasal hayatı etkileme gücü ile doğrudan ilişkisi olduğu için bu iki hususun önemli olduğunun da altını çiziyor.

Sosyal medyanın, Gezi’den bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığının giderek nefret söylemine dönüştüğü bir operasyon üssü olduğunu belirten Kökçe, muhalefetin de buradan beslendiğini söyleyerek sözlerini şu şekilde sürdürüyor: ”Bu yüzden de bir saat önce "Esra Albayrak'ın uğradığı saldırıyı kınıyorum" diye mesaj atan muhalefet liderleri bu mecralarla ilgili yasal düzenlemeden söz edilince daha içeriği ne bilmeden "sosyalmedyamadokunma" diye kampanya yürütmeye başladı."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar