GÜNDEM

Halil Nebiler'den ABD yaptırımlarına sert tepki

Ulusal Kanal sunucusu Halil Nebiler, ABD'nin S-400 yaptırımlarına sert tepki gösterdi.

Halil Nebiler'den ABD yaptırımlarına sert tepki

Ulusal Kanal'da her sabah yayınlanan Televizyon Gazetesi programında gündemi, gazete manşetlerini izleyicileriyle paylaşan Halil Nebiler, ABD'nin S-400 yaptırımlarına sert tepki gösterdi. Bazı şiirlere ve şarkı sözlerine atıfta bulunan Nebiler, Aydınlık gazetesi'nin manşetini de gündeme getirerek, "Yaptırımlar için teşekkürler" dedi:

"Şimdi ABD'nin bilmediği şey şu: Bakıyor istatistikleri, şunu yaparsam bu olur, bu topluluğun ortak özelliği şudur. Ben bunları şunu kullanırsam bölerim. Ben bunlara şöyle baskı yaparsam bunlar susar... diye düşünüyor. Bunları yapıyor bir takım ülkelerde. Tutuyor da! Ama bilmediği şu: Biz istatistiğe gelmeyen bir milletiz. Bizim ne zaman ne yapacağımız, ne zaman ne yapacağımız belli olmaz. Yani tarihinde asla esaret altına girmemiş, boyun eğmemiş bir millete sen kalkıp yaptırımdı, bilmem neydi, dersen biz de sana deriz ki:

Biz biliriz bizim işlerimizi
İşimiz kimseden sorulmamıştır.
Kılıçla, mızrakla, topla, tüfekle
Başımız bir kere eğilmemiştir.

Kuzumuz var, yaylalarda meleşir,
Çeşmemiz var, gece gündüz söyleşir,
Yazımız var, pehlivanlar güreşir,
Bu toprağa kimse girememiştir.

Davranı da deli gönül davranı!
Kemal Paşa dinlemiyor fermanı!
Anası, bacısı, kızı kızanı
Bizim gibi millet görülmemiştir.

Sen kiminle oyun oynuyorsun! Hani hatırımdda olsa okuyacağım;

Beşikler vermişim Nuh'a,
Salıncaklar, hamaklar,
Havva Ana'n dünkü çocuk sayılır,
Anadoluyum ben,
Tanıyor musun ?

diyordu Ahmed Arif! Bu Amerika, kendini bilmez bir Amerika. Bakın biz söyledik, söyledik, söyledik dilimizde tüy bitti. Abilerimiz, dedelerimiz söyledi. Anlatamadık! Dost ve müttefik Amerika söylemleriyle 60 yılımızı yediniz be! Ama biz size Amerika'yı anlattık. Siz şimdi uyanıyorsunuz. Cahit Külebi'nin şiiriyle;

AMERİKA
Önce KristofKolomb buldu Amerika’yı,
Sonra biz.
Umutlar azaldı, günden güne, mutluluklar
Ve ekmeğimiz.

Bir çocuk ağlarsa dağ başında
Gözyaşında Amerika akar.
Vurdularsa birini, kanı şorladıysa
Bilin ki o kurşunlarda Amerika var.
Kişi kişiye köle tutulduysa, asıldıysa
Darağaçlarında Amerika var.
Ama biz yine de direneceğiz
Sonuncumuza kadar…

Amerika budur! Ya en ufak bir şey oldu mu, Amerika diyor. LAn bana kimse laf anlatmasın bu memlekette. Tencerede pilavın dibi tutuyorsa Amerika yüzündendir. Bunu kafanıza kazımadıkça, bağımsızlık, şu bu, diyemezsiniz!

S400'leri depoda tutalım. Amerika ne olacak? Ne işimiz var Suriye'de? Amerika ne olacak? Onun ne işi var? Amerika, Amerika olduğu için emperyalist dünyanın önde gideni, o nedenle söylüyorum bunları. Yoksa bir devlete, bir millete düşmanlık değil bu. Hele Amerikan halkına hiç düşmanlık değil. Ama ezilenlerin mazlum milletlerin olduğu bir yerde, ezenlere yani emperyalizme karşı biz başka bri milletiz. Bambaşkayız!

O yüzdeen bu memlekette halk ozanları katil, katil, katil Amerika diye türkü yakar. O yüzden bu memlekette halk ozanları hoşt Amerika, puşt Amerika diye türkü yakar. O yüzden bu memleketin pop müzik sanatçıları bile tepede beyaz bir saray, içinde soytarı bir kral, diye şarkı yapar. Bu milletin 7sinden 70ine iliklerine işlemiştir bağımsızlık duygusu. Biraz anlayın! Siyaset yaacağım diye üülke insanının hayatını, kaderini tehlikeye atmayın.

Emperyalizme, temsilcilerine karşı değilseniz, ne işi var Osman Kavala'nın hapiste diyorsanız. Siz bu kavganın adamı değilsiniz. Çekilin kenara biz kavga ederiz. Biz onları döveriz. 15 Temmuz'da dövdük, Kurtuluş Savaşında dövdük. Çanakkale'de dövdük. Biz onları döveriz, haklarından geliriz.

Kafasını karıştırmayın insanların. Gördünüz mü? Amerika'ya "Bizde demokrasinin gelişmesi için katkıda bulunan" diyenler, alın size Amerika! Amerika budur. Başka hiçbir şey değildir. Başka hiçbir şeyini aramayın.

O yüzden biz Amerika'ya teşekkür edeceğiz. Aydınlık'ın manşetinde olduğu gibi, Doğu Perinçek'in tweetinde olduğu gibi. "Eyvallah Amerika!" bunlara anlatamıyorduk. Sayende anlatacağız."

Aydınlık'ın manşetindeki haberi okuyan Nebiler, iç sayfalardan haberin detaylarını aktararak "Hiç kimse mırın kırın etmesin, Amerika düşmandır. Çünkü Amerika Türkiye düşmandır, diyor. Şimdi ben siyasi partilerimize sesleneceğim: ABD'nin kullandığı PKK, PYD, FETÖ, GLADYO, NATO, İSRAİL, YUNANİSTAN, KIBRIS RUM KESİMİ bunlarla hala iş birliği yapacak mısınız? Türkiye'nin düşmanlarıyla iç birliği olmaz. Hangi yzüle sokakta gezeceksiniz? Ambargolarla güçlendik aslında biz. Korkmayın!" dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar