GÜNDEM

Hakan Çelik'ten Boğaziçi olaylarında sükunet çağrısı

Posta gazetesi yazarı Hakan Çelik, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan eylemler ve olaylar ile ilgili "sakinlik" çağrısında bulundu. Çelik, "Enerji ve zaman kaybederiz, öğrencilerimiz ve akademik hayat bundan zarar görür." uyarısında bulundu.

Hakan Çelik'ten Boğaziçi olaylarında sükunet çağrısı

Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olaylara ilişkin yazan Posta gazetesi yazarı Hakan Çelik, tartışmaların sakinlik içerisinde hallolmadığı durumda Türkiye'ye patinaj çektireceğini ifade etti. 

İşte o yazı:

Türkiye’nin iki derin kutbu, öğrenciler-rektör tartışması üzerinden kavga ediyor. Türkiye’de neredeyse bütün liderler, hatta belediye başkanları Boğaziçi Üniversitesi konusunda fikrini beyan etti, dolayısıyla “Siyasetçiler bu konuya hiç girmesin diyecek değilim” ama ülkenin ciddi sorunlarını bu tartışmayla birleştirmek ve üniversiteleri de kutuplaşmanın bir aracı hâline getirmek Türkiye’ye patinaj yaptırır.

Enerji ve zaman kaybederiz, öğrencilerimiz ve akademik hayat bundan zarar görür. Çözülmemiş başlıkları köpürtüp üniversiteler üzerinden yeni bir kavgaya dönüştürmeyelim. Üniversitelerdeki pırıl pırıl gençler, hangi görüşten olurlarsa olsunlar, İslamcı, komünist, milliyetçi, liberal hepsi Türkiye’nin çok önemli değerleridir. Hızlı tren, savaş uçağı, helikopter yapalım, biyoloji alanında başarı gösterelim, aşı geliştirelim, felsefe alanında öne çıkalım istiyoruz.

Bunları üniversitelerimizdeki gençler başaracak. Çalışkan ve fedakâr hocalarımız da onlara destek verecek. Mezun olduktan sonra önemli kurumlarımızın başına geçecekler. Hepimizin arzusu, Türkiye’nin gelecekte çok daha etkili bir ülke hâline gelmesi. Peki, biz hedeflerimize nasıl ulaşacağız? Gençlerimizle yapacağız, üniversitedeki fedakâr hocalarımızın desteğiyle yapacağız.

Yazının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar