GÜNDEM

Hakan Çelik: Türkiye’nin terörden kaybı 1 trilyon dolar

Posta yazarı Hakan Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TBMM'deki konuşmasından yola çıkarak "Türkiye’nin terörden kaybı 1 trilyon dolar" dedi.

Hakan Çelik: Türkiye’nin terörden kaybı 1 trilyon dolar

Posta gazetesi yazarı Hakan Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TBMM'deki konuşmasında sarf ettiği “Paralar artık PKK’ya değil millete gidiyor” cümlesinin çok doğru olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

Süleyman Soylu, kamuoyunun belli kesimlerinde İçişleri Bakanı kimliğiyle güvenlik politikalarını öne çıkaran bir isim gibi algılanıyor olabilir. Ancak ben Bakan Soylu’nun insani kalkınma ve gelişim adına Doğu Anadolu’da çok değerli projelere bizzat katıldığının tanığıyım. Bölgedeki gençlerin sportif faaliyetlere davet edilmesinden fotoğraf yarışmalarına, Çoruh nehrindeki rafting aktivitelerinden off road etkinliklerine kadar bir dizi alanda Süleyman Soylu sahadaydı.

Terör eylemlerinin önü kesildiğinde, bölgeye barış ve huzur geldiğinde turizm ve ekonominin nasıl hareketlendiğini en iyi o yörenin insanları biliyor. Farklı doğasıyla Tunceli, kültürel çeşitliliğiyle Diyarbakır, tarihi mirası ve dokusuyla Mardin, Şanlıurfa, Hatay, ekonomik canlılığıyla Gaziantep milyonlarca turisti ağırlayacak kapasitede yerler.

Şimdi Hakkari Yüksekova’ya 5 yıldızlı bir otel yapılıyor. 1980’lerden bu yana devam eden PKK terörü, sadece binlerce askeri şehit etmek ve insanlarımızın canını almakla kalmadı. Ekonomik olarak da ülkeye ağır bir darbe indirdi. Yaptığım hesaplamalara göre on yıllar boyunca kesintisiz olarak kan döken terör örgütünün Türkiye’ye bilançosu 1 trilyon dolar seviyesinde.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar