GÜNDEM

Hakan Çelik, noktayı koydu: Trafikte her türlü imtiyaza karşıyım!

Posta gazetesi yazarı Hakan Çelik, milletvekillerine trafikte geçiş üstünlüğü verilmesini öngören karara karşı olduğunu net bir şekilde ifade etti.

Hakan Çelik, noktayı koydu: Trafikte her türlü imtiyaza karşıyım!

Meclis'te gece yarısı yapılan oylama ile milletvekillerine trafikte geçiş üstünlüğü tanınmasına ikişkin çıkarılan yasaya tepkiler bitmiyor.

Karara bir tepki de Posta gazetesi yazarı Hakan Çelik'ten geldi. Çelik, trafikte her türlü imtiyaza net şekilde karşı olduğunu belirtti.

İşte Çelik'in o sözleri:

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gece yarısı yapılan bir değişiklikle 600 milletvekilinin aracına trafikte geçiş üstünlüğü hakkı tanındı. Milletvekili araçları kırmızı ışıkta geçebilecek, park yasağı gibi trafik kısıtlamalarına tabi olmayacak, çakar da takabilecek. Benim bu konudaki görüşüm çok net. Milletvekillerine trafikte geçiş üstünlüğü sağlayan düzenlemeye karşıyım.

Milletvekillerimizin, polis aracı, ambulans ya da itfaiye acilliğinde bir yere yetişmesine gerek olmadığına göre çakar taktırmak, emniyet şeridini kullanmak gerçekten çok kötü bir görüntü oluşturuyor. Bütün şeritleri tıkayan araçlar nedeniyle zaten içinden çıkılmaz durumda olan şehir trafiği, çakarlıların çokluğu nedeniyle iyice felç oluyor. Geçen gün İstanbul’da bir olaya tanık oldum, çakarlı bir araç önündeki otomobili sıkıştırmıştı ve adeta yolun dışına atmaya çalışıyordu.

Öndeki taşıtın sürücüsü de zaten kilitlenmiş olan trafikte zar zor ilerlemeye gayret ediyordu. Sinirlenen çakarlı aracın sürücüsü, elini camdan çıkarıp parmağıyla “Görürsün sen” işareti yaptı ve taciz ettiği aracın bir de fotoğrafını çekti! O fotoğrafla ne yapabileceğini bilmiyorum ama özellikle İstanbul trafiği kendilerini kanunun ve hatta her şeyin önünde gören bu sürücülerle doldu.

Trafikte zaten magandalardan geçilmiyor. Bunlar yetmiyormuş gibi bazı ayrıcalıkların arkasına saklanan araç kullanıcılarının yolları karıştırmasına izin verilmeyeceğini umuyorum.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar