GÜNCEL

Hakan Çelik, Kanada televizyonuna Karabağ'ı anlatan Kerim Uras'ı yazdı

Posta gazetesi yazarı Hakan Çelik, Kanada televizyonuna çıkan ve spikerin kışkırtmalarına karşı çok iyi bir diplomasi dersi veren büyükelçi Kerim Uras'ı herkesin izlemesini istedi.

Hakan Çelik, Kanada televizyonuna Karabağ'ı anlatan Kerim Uras'ı yazdı

Kerim Uras, CBC'de yayımlanan Power&Politics programına davetli olarak, Ermenistan'ın Azerbaycan'a hücumu sonrasında yaşanan büyümeler ve Kanada-Türkiye ilişkilerinde son günlerde gündemi meşgul eden mevzulara ait sualleri yanıtladı.

Yayını izleyen Posta gazetesi yazarı Hakan Çelik, Kerim Uras'ın tüm kışkırtmalara rağmen sunucuya diplomasi dersi verdiğini ifade etti.

Çelik, Uras'ın yayınını herkesin izlemesi gerektiğini belirtti.

İşte o yazı:

Türkiye’nin Kanada Büyükelçisi Kerim Uras’ın Kanada’nın TRT’si niteliğindeki CBS kanalına verdiği mülakatı izledim. YouTube’da siz de seyredin. Gerçekler ve uluslararası hukuk ışığında Dağlık Karabağ’daki durumu özetliyor. BM Güvenlik Konseyi’nin kararlarını hatırlatıyor. Ermenistan’ın, işgal ettiği Azerbaycan topraklarından mutlaka çekilmesi gerektiğine dair değerlendirmeleri tek tek sıralıyor. Program sunucusu ise ileri seviyede cehalet örneği sergiliyor. Kanadalı televizyoncu o kadar önyargılı ki, Büyükelçi Uras’ın söylediklerini dinlemiyor bile. Sürekli, Ermeni tezleriyle sözünü kesiyor. Adeta yayın öncesinde bir gruba haber vermiş “İzleyin bakın ben büyükelçiye nasıl çıkışacağım” der gibi bir havada. Televizyoncu kadının seviyesizliği ve bilgisizliği derin bir hayal kırıklığı olmanın ötesinde Batı kamuoyundaki Türkiye karşıtlığını da gözler önüne seriyor.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar