GÜNCEL

Hakan Çelik, GSM operatörleri yetkilileri ile görüştü! İletişimde aksama olacak mı?

Deprem, sel, doğal afetler veya salgın gibi durumlarda hayati önem kazanan GSM operatörleri ne durumda. Kesintiler ve aksamalar yaşanacak mı? Altyapı çalışmaları yapıldı mı? Posta yazarı Hakan Çelik, GSM operatörlerinin yetkililerine sordu.

Hakan Çelik, GSM operatörleri yetkilileri ile görüştü! İletişimde aksama olacak mı?

Yaşanan depremlerde eksik ve hatalarını far eden GSM operatörleri, koronavirüs salgını sürecinde nasıl hizmet veriyor. 

Salgından dolayı sosyal mesafe oluştu ve neredeyse herkes telefonlara ve bilgisayarlara sarıldı. Hem arama hem de internette vakit geçirme süreleri kat be kat arttı. 

Bu durumda en çok merak edilen şeylerden birisi de GSM operatörlerinin yeterlilik düzeyleri.

Bu konuyu birinci ağızdan öğrenmek için kolları sıvayan Hakan Çelik, GSM operatörlerinin yetkili isimlerine bunları sordu.

İşte Hakan Çelik'in yazısı:

Bütün afet ve felaketlerde iletişim hayati önem kazanıyor. İnsanların sosyal mesafe kuralı gereği birbirlerinden uzaklaştıkları koronavirüs krizinde de öyle oldu. Bu süreçte internet ve telefon hatlarımızın kesintisiz çalışması çok gerekli. Özellikle depremlerde mobil operatörler nerede aksaklıkların yaşandığına bakmış ve ilave tedbirler almıştı. Teknoloji kuruluşlarının salgın krizine karşı yaptığı hazırlıkları, bu kuruluşların yöneticileriyle konuşmaya devam ediyorum.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel’le dün bir telekonferans yaptım. Süel, bu krizle birlikte yaşam biçimlerinin değiştiğini hatırlattı. Yaşama ve çalışma ortamları arasında dijitalleşmenin tek köprü görevi gördüğünü söyledi. Birinci önceliklerinin sağlık, sonra da şebekenin kesintisiz kapasiteyle ve kaliteden ödün vermeden ayakta kalması olduğunu söyledi.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar