GÜNDEM

Hakan Çelik darbe heveslilerine verilecek en iyi yanıtı yazdı

Posta yazarı Hakan Çelik, Darbe Girişimi’nin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen FETÖ’cülerin, Londra’dan Washington’a Kahire’den Berlin’e kadar bütün dünyada Türkiye karşıtlığının en önde gelen cephelerinden biri olmaya devam ettiklerini belirttiği köşesinde, darbe heveslilerine, FETÖ gibi yapılara karşı Cumhuriyet, demokrasi ve laiklik’in önemini vurguladı.

Hakan Çelik darbe heveslilerine verilecek en iyi yanıtı yazdı

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin 4. yıl dönümü haftası içerisindeyiz.

Posta Gazetesi yazarı Hakan Çelik de bugünkü köşesinde başarısız darbe girişiminin üzerinden geçen 4 yıla rağmen FETÖ’cülerin, dünyanın farklı ülkelerinde Türkiye aleyhine yaptıkları çalışmaları ve Türkiye karşıtlığının en önde gelen cepheleri olduklarını hatırlatarak sözlerine şekilde devam etti “Darbe hedefine ulaşamayan FETÖ çarpıtılmış dini duygular ve saptırılmış maneviyat hayalleriyle geniş kitleleri etkilemeye çalışıyor. Bugün FETÖ’cüler Almanya ve Yunanistan başta olmak üzere geniş coğrafyaya dağılmış durumda. Bu ülkeler söz konusu kişilerin iadesiyle ilgili talepleri “Bu konu yargının işi” diyerek geri çeviriyor. Bazı ülkeler, darbecilerin stratejilerinden bağımsız olarak “Recep Tayyip Erdoğan işbaşından gitsin de kim gelirse gelsin” gibi ileri seviyede karşıtlık pozisyonu içindeler.”

Türkiye kamuoyunun, Amerika Birleşik Devletleri’nin de 15 Temmuz darbe kalkışmasında etkin rolü olduğuna inanmaya devam ettiğini belirten Çelik, "Buna dayanak olarak da şunlar gösteriliyor: Fetullah Gülen ve terör örgütünün önde gelen isimleri hâlâ ABD’de korunuyor. Türkiye’de bu kadar darbeci asker mobilize olmuşken dünyanın en güçlü istihbarat ağına sahip olan CIA bu kalkışmayı önceden fark etmemiş olamaz.” dedi.

FETÖ’cülerin, kimliklerini gizlemek ve bağlı oldukları grupla ilişkilerini karartmak için bugün bile sosyal medya paylaşımlarında “Atatürk”, “Cumhuriyet”, “demokrasi” gibi kavramlarına yer verdiklerini aktaran Çelik, "Twitter’da kimi FETÖ mensuplarının en hararetli Atatürkçü gibi davranmasını, karanlık yüzlerini örtmenin bir çabası olarak görüyorum. Atatürk hayatı boyunca bu tip gruplarla mücadele etti.” şeklinde konuştu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar