GÜNDEM

Hakan Çelik: Aşı bulunsa da her yere ulaşması zaman alacak

Posta yazarı Hakan Çelik'e göre Covid-19'a karşı etkili bir aşı bulunsa dahi dünyanın her yerine ulaşması çok uzun zaman alacak.

Hakan Çelik: Aşı bulunsa da her yere ulaşması zaman alacak

Posta gazetesi yazarı Hakan Çelik, kötümser yaklaşmak istemese de ülkeler arasındaki rekabet ve yarış düşünüldüğünde etkili bir aşı bulunması halinde bu aşının dünyanın her yerine ulaşması çok uzun zaman alacağını ifade etti.

Çelik, Rusya'nın "aşıyı bulduk" çıkışını "Avrupa, ABD ve Çin gibi büyük güçlerle girdiği yarışta öne geçme çabasının bir işareti" olarak değerlendirdi.

Çelik, aşıya temkinli yaklaştığını belirterek, "rehavet" doğurmasından endişe ettiği söyledi: "İşin tehlikeli yanı, bunu “Nasıl olsa aşı bulundu” olarak algılayacak milyonlarca insanın önlemleri hiçe sayıp virüs kapacak olması. Rusya’nın bilim ve sağlık alanında ulaştığı düzeyi küçümsemiyorum ancak Rusların açıklamasına temkinli yaklaşıyorum. Bilim insanlarının yarısından fazlası da bu gelişmeye karşı kuşkulu.

Ülkeler arasında sert bir rekabet ve yarış olduğu düşünülecek olursa etkili bir aşı bulunsa dahi dünyanın her yerine ulaşması çok uzun zaman alacak. Sonuç olarak, kötümser değilim ancak gerçekçi olmak gerekirse etkili bir aşının hızlıca uygulanma ihtimali sandığımız kadar yüksek değil."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar