GÜNDEM

Hakan Albayrak bu yazı ile Davutoğlu ve Babacan'ın arasını mı yapmaya çalışıyor?

Karar'da yazdığı ve geneli Davutoğlu ile ilgili olan yazılarıyla tanıdığımız Hakan Albayrak, bugünkü yazısında "Davutoğlu ve Babacan neden ayrı?" sorusunu sordu ve adeta iki ismi birleştirmeye çalıştı.

Hakan Albayrak bu yazı ile Davutoğlu ve Babacan'ın arasını mı yapmaya çalışıyor?

Yeni parti kurulacak, kurulmayacak derken birden fazla yeni partinin kurulması an meselesi. Artık yeni parti değil, yeni partiler gündemde. 

İlk etapta beraber gibi görünen Davutoğlu ve Babacan ikilisi, şu an ayrı iki parti için çalışmaya devam ediyor.

Partiler kurulur, kurulmaz bilemeyiz ama bu iki ismin liderlik konusunda anlaşamadığını biliyoruz. Her ne kadar Davutoğlu ve Hakan Albayrak "öyle değil" dese de bu ayrışmanın nedeni ortada. 

Ortada ama Hakan Albayrak buna inanmıyor. liderlik yarışına girmeyi bu siyasetçilere yakıştırmadığından olsa gerek "öyle değil ama neden ayrılar ben de anlamadım" diyor adeta.

"Bunların istisnasız hepsinin içinde bir ukde var ama: ‘İkisi niye ayrı?’

Davutoğlu, youtube’daki Bidebunuizle programında bu ayrılığın sebebi sorulduğunda “Ben de bilmiyorum ve anlam veremiyorum” demişti.

Çok sevdiği, saydığı, takdir ettiği Babacan ve arkadaşlarıyla beraber olmak için aylarca çabalamış, fakat beyhude.

Liderlik konusunda bir anlaşmazlık mı vardı?

Ciddi siyasi görüş farklılıkları mı ortaya çıkmıştı?

Ne biri ne öteki diyor Davutoğlu: “Aramızdaki ayrılık, genel başkanlık ya da aradaki görüş ayrılığı sebebiyle de değildir.”

Ardından da Babacan'ın çevresindeki bazı isimlerin Davutoğlu'na rezervleri olduğunu ekliyor Albayrak. 

Bir de anket sonuçları var elinde. Gerçekçi gelip gelmediğini okuyucularımıza bırakıyoruz.

"Ciddi bir kamuoyu araştırma şirketi tarafından son üç ayda yapılan ve müşteriye mahsus olduğu için sonuçları kamuoyuna açıklanmayan iki ayrı ankette “Davutoğlu’nun kuracağı partiye oy vermeyi düşünür müsünüz?” sorusuna olumlu cevap verenlerin ortalaması yüzde 8'in üzerinde imiş; öyleyse bu yol bereketli bir yol olacağa benziyor.

Daha ortada parti yokken yüzde 8-9…

İşittiğimize göre söz konusu anketlerde “Babacan’ın kuracağı partiye” destek de bu bakımdan hiç azımsanacak gibi değil; yüzde 6-7 civarında."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum