GÜNCEL

Hakan 'Akit'in terbiyesizliği' demişti! 'Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Bey' diyerek cevap verdi

Ahmet Hakan, hafta sonu kaleme aldığı yazısında, Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu'nu eleştirmiş, “Kadına yönelik her türlü şiddet” deniyor ya...Akit yazarının bu yaptığı da kadına yönelik şiddetten başka bir şey değil." demişti. Hakan'ın bu sözlerine Karahasanoğlu'nun köşe komşusu Hacı Yakışıklı'dan yanıt geldi.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Emine Erdoğan'ın “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü” nedeniyle yaptığı konuşmayı “Günlük yoğunluk içinde muhtemelen Emine Hanım hazırlamamıştır bu konuşmayı” diyerek eleştiren Yeni Akit yazarına tepki göstermiş ve 'Akit'in terbiyesizliği' demişti. Hakan'ın sözlerine Ali Karahasanoğlu değil ama köşe komşusu Hacı Yakışıklı'dan yanıt geldi. Yakışıklı, Hakan'ın hedef şaşırttığını ve yaptığının yakışıksız olduğunu söyledi. 

“HÜRRİYET GENEL YAYIN YÖNETMENİ BEY”

Sandım ki Hürriyet’in Genel Yayın Yönetmeni olunca biraz üslubuna falan dikkat eder. Bütün önyargıları bırakıp medya alanında yepyeni ufuklar açar. Lakin bunu tercih etmiyor! Akit’in Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu ağabeyin bir yazısı üzerine “Akit terbiyesizliği” diye hedef şaşırtıyor! Yaptığı yakışık almaz bir iş! Doğru veya yanlış bulabilir; ama bir eleştiri üzerinden kendi düşüncesini yazması gerekirken üstelik Ali İhsan Bey’i karşısına almaya korkuyor olacak ki “Akit” diyerek amacının “kurumu karalamak” olduğunu ortaya koyuyor.

“Müslümana müşfik, kâfire şedid” olan Akit’e yıllardır “yandaş” diyenler bir eleştiriye “terbiyesizlik” diyorsa o insanların adalet anlayışının çoktan silinip gittiğini yaşadıklarımız bize öğretmiştir!

“EMİNE ERDOĞAN HANIMEFENDİ  TOPLUMUN MANEVİ ANNESİDİR”

Emine Erdoğan Hanımefendi bizim şefkatli manevi annemizdir. Kendisini “milleti kucaklayan anne” olarak görüyor ve çok seviyorum. Ancak bazı söylemler “bağlamından koparılma tehlikesi” ile karşı karşıyadır. Ali İhsan Karahasanoğlu ağabeyin dikkat çektiği tehlike budur! Sayın Hanımefendi’nin iyi niyetinden şüphe etse zaten daha farklı yazardı. Ali İhsan Bey’in yazısının özünü geçip tek cümlesiyle yargılamaya kalkarsanız o “ön yargılar” bir gün herkese uğrar. İşte Hürriyet Yönetmeni’nin yaptığı hata sadece millet düşmanlarının işine yaramıştır!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar