GÜNDEM

Hadi Özışık'tan Hidayet Türkoğlu'na Rasim Ozan Kütahyalı tepkisi

Gazeteci Hadi Özışık, tekrar ekranlara dönen Rasim Ozan Kütahyalı'ya destek verdi. Özışık, Kütahyalı'nın ekranlara veda etmesine neden olan olay nedeniyle, tekrar televizyonlara dönmesini eleştiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu'na da tepki gösterdi.

Hadi Özışık'tan Hidayet Türkoğlu'na Rasim Ozan Kütahyalı tepkisi

Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, uzun bir aranın ardından tekrar Beyaz TV ekranlarına döndü. Cumhurbaşkanı Başdanışanlarından Hidayet Türkoğlu ise Kütahyalı'nın ekranlara veda etmesine sebep olan Boşnaklarla ilgili o sözlerini hatırlatarak Beyaz TV'ye tepki gösterdi. Türkoğlu, Twitter hesabından "Mahkemece suçlu bulunan bu şeref yoksunu Rasim Ozan Kütahyalı'yı tekrar programa çıkararak hata yapan @beyaztv 'nin bu yanlıştan acilen dönmesini diliyorum" dedi.

HADİ ÖZIŞIK TEPKİ GÖSTERDİ

Gazteci Hadi Özışık, yıllar sonra tekrar ekrana dönen Rasim Ozan Kütahyalı'yı mesleğinden uzaklaştırmak için özel bir çaba harcandığını, hata ettiğini fakat sezasını da çektiğini söyledi. Özışık, bu hata nedeniyle "insanın rızkını kazanması, mesleğini yapması engellenmemeli" dedi ve Hidayet Türkoğlu'nu eleştirdi.

İşte o açıklamalar:

Rasim Ozan Kütahyalı, televizyonda Boşnaklarla ilgili bir ifade kullandı. Çalıştığı gazeteden, televizyonlardan kovuldu. Hatasının bedelini mesleğinden uzaklaştırılarak ödemeye başladı. Kaç yıl geçti? İki, üç, dört... Sonra Osman Gökçek Beyaz TV'nin kapılarını açtı. "Gel burada program yapmaya devam et" dedi. Rasim ekrana çıktı. İnsanların karşısına geçti. Daha futbol konuşmadan önce o ettiği laftan ötürü herkesten binlerce kez özür diledi. "Hata etmişim, affedin" dedi. Ama bizim insanlarımız Rasim Ozan Kütahyalı ve eşi Nagehan Alçı'ya duydukları öfkeden, nefretten ötürü bilinçli bir kampanya başlattılar.

Boşnaklarla ilgili lafı hatırlata hatırlata Rasim'i her kafasını gösterdiğinde linç etmeye başladılar. Geçen hafta Beyaz TV'ye çıkınca başta ODA TV olmak üzere birçok site yine Rasim'i hedef gösterdi. Boşnak olduğunu söyleyen bir kesim de sosyal medyada bir kampanya başlattı. "Beyaz TV'yi boykot!" vs.

Ne yapsın Rasim Ozan Kütahyalı? Aç mı kalsın? Yemesin mi? İçmesin mi? Çoluk çocuğunun rızasını kazanmasın mı? Adam çıkıyor ben hata yaptım Allah rızası için beni affedin diyor. Allah'u Teala diyor ki kul hakkı dışında karşıma hangi günahla gelirseniz gelirseniz ve tövbe ederseniz, tövbenizi kabul ederim. Siz kimsiniz?

HİDAYET TÜRKOĞLU'NA TEPKİ

"Vurun ona! Öldürün! Yaşamasın!" Bu düpedüz ırkçılık. Öte yandan Cumhurbaşkanı yanıbaşında danışmanlık yapan Hidayet Türkoğlu, çıkıyor, o da Rasim Ozan Kütahyalı'ya saldırıyor. Ya af diledi, af! Allah affediyor! Sen kimsin de efeleniyorsun? Adama küfrediyorsun, hakaret ediyorsun. Sen kendinde bu cüreti nereden buluyorsun?

Rasim Ozan Kütahyalı doğru bri davranış sergilemedi. Boşboğazlık yaptı. Bir kitleye saygısızlık yaptı. Tamam. Ama bu hataları yaptı diye ömür boyu onu açlığa mahkum etmek insanlığa sığmaz. Vicdana sığmaz. Ayıptır, günahtır, yazıktır! Rasim'e gücünüz yetiyorsa Rasim'e, o da olmuyorsa Nagehan'a, o da olmuyorsa çocuklarına vuruyorsunuz!

OSMAN GÖKÇEK'E ÇAĞRI

Beş on kişi gidiyor Beyaz TV'nin kapısına! Kapıları kırdılar, bastılar vs! Bunlar kimin temsilcisi? Rasim Ozan Kütahyalı bir hata yaptı, bedelini de ödedi. Ben buradan Osman Gökçek'e sesleniyorum.

Yüreğini ortaya koydu kapılaır tekrar açtı. Birincisinde korktu kapattı kapıyı, ikincisinde bir daha o kapıyı kapatırsa bu Türk toplumunun tamamına en büyük saygısızlığı o yapmış olur! Çocuk oyuncağı mı bu? Gel, git! Üç kişi kapıya gelecek... Oda TV'nin lafıyla adamın haysasiyetiyle, guruyla, onuruyla oynayacaksın! Bu kadar mı insanlığımızdan çıktık? Bize yakışan affedici olmak. Geçmişin üzerine sünger çekmek ve samimi bir helallik isteyen bu adama hakkımızı helal etmek. Hakkınızı helal etmeme özgürlüğünüz var. Ama adam af diliyor. Adamı açlıkla cezalandıramazsınız.

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN

Beni izleyenler şu an bana kızıyor olabilir ama elinizi vicdanınıza koyun. Adam bir hata yaptı diye ömür boyunca bu cezayı çekmek zorunda değil. Eli kanlı katiller bile suç işliyor cezasını çekiyor sonra çıkıp topluma karışıyor. 

Ağza alınmakyacak küfürler ediliyor! Karısına, kızına, çocuklarına... Madem Rasim bir hata yaptı. Kötü bir laf etti. Siz niye Rasim'in çocuklarına, karısına küfrediyorsunuz. Rasim'e kızgınsınız madem ailesini bu işe neden alet ediyorsunuz. Bu kadar mı insanlıktan çıktınız. O iki tane bebek sosyal medyadaki kimi şerefsizler tarafından ağza alınmayacak küfürlere maruz kalıyor. Niye? Boşnaklarla ilgili bir kötü laf etti diye. Yeter artık ya!

BİLMİYORUM, CUMHURBAŞKANI'NIN HABERİ VAR MI?

Hadi bir kesim var. Rasim'e karısına özel bir nefret besliyor. Ama bu olayda Hidayet Türkoğlu gibi bir danışmanın çıkıp bu şekilde Rasim'e küfür ederek, hakaret ederek, aşağılayarak konuşması... Ben bilmiyorum Cumhurbaşkanı'nın bundan haberi var mı?

Rasim cezasını çekti. Bitti. Siz tekrar tekrar onu yargılayamazsınız. Yetmiyor, yetmiyor! Neden? Rasim, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı savunan bir adam olmasaydı; Nagehan ekrana çıkıp bu iktidarın hukukunu savunmamış olsaydı, doğruları yazmamış olsaydı, bunların ekmeğine yağ süren konuşmalar yapsaydı vallahi, billahi, tallahi kimsenin umurunda olmazdı. Rasim programlarına devam ederdi. Sebep? Bir hata yaptı. Ama Tayyip Erdoğan'ı, Ak Parti'yi destekliyor.

Yazık günah! Bunu yapmayalım. Kendimize gelelim. Bu konuda elinizi vicdanınıza koyun.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 4 yorum