GÜNDEM

Hadi Özışık'tan CHP'ye 'CNNTürk' eleştirisi!

CHP, CNNTürk'ü boykot kararı aldı. Bundan sonra hiçbir CHP'li CNNTürk ekranlarında olmayacak ve kanalı izlemeyecek. Karar dün CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan tarafından duyuruldu. İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık kaleme aldığı yazısında CHP'nin bu kararını değerlendirdi ve eleştirilerini sıraladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu kararı almadan önce çok düşündüğünü söyleyen Hadi Özışık, Tuncay Özkan'ın sözlerine katılmadığını ifade etti.

"Getirdiğiniz yasak yeni değildi. CHP'de görevli olan herkese çok çok önceden yasak getirmiştiniz zaten. Bu konuda genelge bile yayımladınız." Özışık, şu sözlerle noktaladı yazısını:

Bir karar alıyorsunuz madem. Dürüst olun bari...

CHP'NİN CNN TÜRK'E ÇIKMAMA KARARI
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu kararı almadan önce çok düşündü. Doğrudan "boykot kararı" almak yerine, iktidara yakın konukların isimleri masaya konuldu... CHP'lilerin bazı isimlerle programlara çıkmaması yönünde görüşler dile getirildi. 

Ekranlarda canhıraş CHP'yi savunan gazetecilerle görüşü alındıktan sonra nihai karar 3 Şubat 2020 tarihinde verildi:

- Bundan böyle hiç bir CHP'li CNN Türk'ün yayınlarına katılmayacak!

Peki 3 Şubat'ta alınan karar neden hemen açıklanmadı?
Türkiye büyük bir felaketi yaşıyordu çünkü.
Elazığ'daki depremde beton yığınları altında kalan canlar, CHP'nin aldığı kararı kamuoyu ile paylaşmaya engeldi. 

Bir kaç gün sonra Van'da 39 kişinin üzerine çığ düştü biliyorsunuz. Türkiye başka bir acı yaşarken, CHP'nin resmi ağzı Tuncay Özkan kameraların karşısına geçti ve partisinin aldığı kararı açıkladı.

CHP'nin CNN Türk kararı yanlış veya doğru tartışalım. 
Ama bugün o gün değil... 
Bugün acımız var...
Bugün canımız yanıyor. 
Bugün şehitlerimiz var. 

CNN Türk'te bir çok CHP'li ile karşı karşıya geldik. Hiç öyle Tuncay Özkan'ın söylediği gibi farklı bir uygulamaya, ya da iktidar borazanlığına ben rastlamadım. Bugüne kadar CNN Türk'te bizimle tartışan CHP'liler de şikayetçi olmadı. Ha dersiniz ki "Bizimkiler kifayetsiz" anlarım. Ama bunun sebebi CNN Türk değil sizsiniz. Ekrana kim çıkarsa çıksın, hepsi CHP'yi temsil etmediğini söyleyerek başladı konuşmaya...

Niye acaba?

Ben size söyleyeyim, getirdiğiniz yasak yeni değildi. CHP'de görevli olan herkese çok çok önceden yasak getirmiştiniz zaten. Bu konuda genelge bile yayımladınız.

Bir karar alıyorsunuz madem.
Dürüst olun bari...

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar