GÜNDEM

Hadi Özışık'tan Can Ataklı'ya tepki! "Bu çocukları yedirmeyelim..."

Gazeteci Hadi Özışık, Korkusuz yazarı Can Ataklı'ya ve kendisini durduran polislere "Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz?" diye çıkışan hakime tepki gösterdi.

Hadi Özışık'tan Can Ataklı'ya tepki! "Bu çocukları yedirmeyelim..."

Gazeteci Hadi Özışık, bugünkü Facebook yayınında Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı'nın Ağustos ayında kaleme aldığı "Gece saat 02.45, kapıya bekçi geldi iyi mi oldu yoksa kötü mü bilemedim" başlıklı yazısında anlattıklarını eleştirdi.

Özışık, polisin, arabasının camı açık kalan Can Ataklı'yı aradığını anlattığı bu yazıda Ataklı'nın "polisin güzel davranışını kötüleyebilmek için çabaladığını" söyledi:

CAN ATAKLI'YA TEPKİ

Can Ataklı uyurken mahallesinden geçen bekçiler bir aracın camının açık olduğunu görüyorlar. Camı kapatmaya çalışıyorlar. Yapamıyorlar. Sonra plakadan bu aracın Mustafa Can Ataklı'ya ait olduğunu öğreniyorlar. Polis Ataklı'yı arıyor. Ataklı diyor ki "Mustafa Can Ataklı diye beni aradıklarında anlıyorum ki emniyetle ilgili bir durum var." Korktum, diyor. Acaba beni gelip alacaklar mı vs... O sırada duygularını saklayarak "Ne oldu?" diyor polise. Polis diyor ki "Efendim şu plakalı araç sizin mi? Aracınızın camı açık kalmış. Camı kapatır mısınız?" İşte hırsız girer vs..

Arkadaş Can Ataklı, bunun üzerine uzun bir yazı yazmış: Gece beni aradılar, şöyle dediler ama çok kibar değillerdi. Daha kibar olabilirlerdi. Ama iyi yaptılar, ben aşağı indim de bu çocuklar bana iyi geceler bile demediler...

Yani polisin yapmış olduğu güzel bir davranışı, kötüleyebilmek adına çabalamış.

Ya adam seni aramış kardeşim. Destan yazmaya gerek yok. Teşekkür edersin ya da etmezsin. Polis görevini yapmış."

"BU ÇOCUKLARI YEDİRMEYELİM"

Yayının devamında Adana'da yaşanan bir olayı değerlendiren Hadi Özışık, aracını durduran polislere "Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz?" diyerek çıkışan Hayrettin Yavuz isimli hakimi eleştirdi. O görüntüleri hatırlatan Özışık, "Güneydoğu'da bu polislere terör örgütüne yakın siyasetçiler tokat attığında ayaklanıyorduk. O tokatlar bizim suratımıza iniyordu. Onlara kızıyoruz. Bu hakime toleranslı davranamayız. Bu çocuklar maç olur, deprem olur, sel olur, kongre olur görevde. Bu çocuklar neredeyse 24 saat uyumuyorlar! Dedim ya Can Ataklı mışıl mışıl uyurken, bu bekçi ve polisler Can Ataklı'nın  telefon numarasını bulup uyarıyorlar, camı açık diye. Allah korusun, biri gelip bir şey attı! Zaten şüphelenmişler! Cam değil mesele. Can Ataklı'nın can güvenliği için gecenin bir vaktinde uğraşıyorlar. Uyarıyorlar. Gelin bu çocuklara sahip çıkalım. Bu çocukları yedirmeyelim. İnanın bunu yapma mecburiyetimiz var. Çünkü o polis olmazsa biz de olmayız. Bunu bir kez daha düşünün ne demek istediğimi anlayacaksınız. 'Ben kimim biliyor musunuz?' diyenlere haddini bildirelim" dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar