POLEMİK

Hadi Özışık'tan Barış Yarkadaş'a: O adamı İmamoğlu'nun başına bela etme

Dün Haber Global'de Senem Toluay Ilgaz'ın sunduğu Neden programına katılan Hadi Özışık, aynı programa katılan Barış Yarkadaş'ın İBB'deki işten çıkarılmalara ilişkin örnekleri konusunda "İmamoğlu'nun başına bela açmayın" şeklinde uyardı.

Hadi Özışık'tan Barış Yarkadaş'a: O adamı İmamoğlu'nun başına bela etme

Dün Haber Global!e konuk olan İBB Başkan Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları "Neden" programında değerlendirildi. 

Programa gazeteciler Hadi Özışık, Barış Yarkadaş ve İsmail Saymaz ile Argetus Araştırma Danışmanı Erol Erdoğan katıldı. 

İmamoğlu'nun israfa ilişkin sözlerinin ele alındığı programda İBB'deki işten çıkarılmalar sert tartışmalara neden oldu. 

İşten çıkarılmaların hukuki arka planının olmamasını ve çıkarılmaların usulünü eleştiren Hadi Özışık, "28-31 Mart tarihleri arasında alınan işçilerin çıkarılması belediye başkanının inisiyatifi fakat 13 yıllık işçilerin de işlerine son verilmiş. Bunun yanında onur kırıcı bir şey var ki o da görevden alma biçimi. Görevden alırsınız, hakaret etti dersiniz fakat SMS ile yapması onur kırıcıdır. Ekrem Bey milleti kucaklayarak belediye başkanı oldu unutmayalım." ifadelerini kullandı. 

İMAMOĞLU'NUN SÖZLERİ AK PARTİ İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Bunun yanında Özışık, "İmamoğlu'nun israf ile ilgili sözlerini AK Parti için çok değerli buluyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ve bundan önceki konuşmaları şayet şov değilse değerlendirmeli" dedi.

Daha sonra söz alan İsmail Saymaz ise AK Parti'nin İstanbul'u kazanmak için işe alımlar yaptığını iddia etti.

İmamoğlu'nun lüks araçlarla ilgili sözlerine destek veren Saymaz, iki seçim arasında 520 lüks aracın geri iade edildiğini açıkladı. 

Saymaz, seçimlerden hemen önce yapılan kira iptal işlemlerini de hatırlattı. Saymaz, "Atatürk Kültür Merkezi'ndeki İBB hisselerini iki yıl sonra neden Kültür Bakanlığı'na neden devrettiniz?" sorusunu sordu. 

Erol Erdoğan ise Saymaz'ın ortaya attığı iddialara AK Parti'den veya İBB Meclis'indeki AK Partili üyelerden cevap verilmesi gerektiğini belirtti. 

Erdoğan, Tevfik Göksu'nun "Madem 700 aracı Yenikapı'ya çekti, o halde neden 900 araç için ihale açtınız?" sorusunu gündeme getirdi. 

"O ADAMI EKREM İMAMOĞLU'NUN BAŞINA BELA ETME"

Daha sonra söz hakkı alan Barış Yarkadaş ise Nuri Başkapan isimli İBB çalışanının işten çıkarılmasını gündeme getirdi. 

Yarkadaş, söz konusu işçinin Ekrem İmamoğlu'na 50 TL bağışta bulunduğu için işten çıkarıldığını iddia etti ve şunları söyledi:

"Nuri Başkapan adlı çalışan İmamoğlu'na 50 TL bağış yaptığını facebooktan açıkladıktan sonra işten atıldı ve ben buradan çağrı yaptım. Çalışanın işe geri alınması için çağrı yaptım ve sevgili Murat Ongun, Nuri Başkapan'ı aramış ve tekrar işe alınacak."

Bu adam problemli diyen Hadi Özışık, Yarkadaş'a "Ekrem İmamoğlu'nun başına bela açıyorsunuz" ifadesini kullandı. 

Özışık, Nuri Başkapan'ın tıpkı bazı isimlerin attığı hakaret tweetleri yüzünden çıkarılanlar gibi olduğunu ifade etti ve "Bu isim işten çıkarıldıktan sonra İmamoğlu'nun hesabına 50 TL yatırdı" dedi. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar