GÜNDEM

Hadi Özışık, Pınar Gültekin'in ailesine yapılan ahlaksız teklifi canlı yayında anlattı

Habertürk'te Veyis Ateş'in sunduğu Türkiye’nin Nabzı programına konuk olan Hadi Özışık, CHP'li vekilin Pınar Gültekin'in ailesini araması skandalında Hizan İlçe Başkanı'nın da adının karıştığı yepyeni skandalları anlattı.

Hadi Özışık, Pınar Gültekin'in ailesine yapılan ahlaksız teklifi canlı yayında anlattı

CHP’li bir milletvekilinin Pınar Gültekin'in ailesini araması ve davalarından vazgeçmesini istemesi üzerine başlayan tartışmalar yepyeni bir boyuta taşındı. 

Habertürk'te Veyis Ateş'in sunduğu Türkiye’nin Nabzı programına konuk olan Hadi Özışık, skandallar zincirini anlattı. Özışık, olaya CHP Hizan İlçe Başkanı'nın da adının karıştığını söyledi ve şu detayları verdi:

Pınar Gültekin konusu Fatih Çekirge'nin gündeme getirdiği bir konu. Çekirge, milletvekilinin adını vermedi. Özgür Özel, o yazıyı Kemal Kılıçdaroğlu'na görürdü, Kılıçdaroğlu araştırın dedi ve Özel, Muğla'nın dört milletvekilleri ile zoom üzerinden toplantı yapıyor. Pınar Gültekin'in ailesini kim aradı diye sorulunca üç milletvekili aramadıklarını söylüyor, biri de aradığını ama başsağlığı dilediğini söylüyor. Acılı bir baba var ve vahim bir iddiası var. Diyor ki, beni aradı sen bundan vazgeç, nasıl olsa kamu davası açılacak, onlar da biraz mağdur... Babası da duymak istemediğini ifade etmiş ve kapatmış.

'İspat ederseniz istifa ederim'

Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, ertesi gün çıktı 'Ispat ederseniz istifa ederim' dedi. Buraya kadar her şey normal.

Ailenin avukatı Rezzan Epözdemir, Habertürk'te Ebru Baki'nin programına çıktı ve kimsenin bilmediği bir konuyu gündeme getirdi. Acılı bir babanın durup dururken neden CHP'li bir milletvekilini hedef alacağı sorusunu gündeme getirdi. Bu adamın AK Parti ile bir ilişkisinin ve CHP'ye bir düşmanlığının olmadığını söylüyor.

Süleyman Girgin adına İlçe Başkanı'nın en az on defa aile ile görüştüğünü söyleyen Özışık, CHP'nin olay duyulur duyulmaz İlçe başkanını görevden aldığını hatırlattı. 

"Süleyman Girgin, bir kere aramış. Bu sözleri sarf etmiş ama sonrasında CHP Hizan İlçe Başkanı araya giriyor ve en az on defa aile görüşüyor. Hatta ziyaret de ediyor. Fotoğraf göstererek Süleyman Girgin'i temsil ettiklerini söylüyor. Ama aile bunu kabul etmiyor. Hatta aile burada çok şerefli bir şey yapıldı ve bu ismi avukatına bile açıklamayacağını söylüyor. 4 Ocak günü duruşma salonunda açıklayacağını söylüyor. Bu açıklamaların ardından Hizan İlçe Başkanı, 27 Aralık'ta apar topar görevden alınıyor. Neden acaba? Bu gösteriyor ki CHP bu olayı biliyor ve ön almak için görevden alıyor."

Katilin annesinin CHP'de ilçe yönetiminde olduğunu hatırlatan Özışık, Kılıçdaroğlu'nun konuya ilişkin açıklamasını ve olayı siyasi bir boyuta çekmesini de eleştirdi. 

"Bari burada siyaset yapma" 

" Katilin annesi de CHP ilçe yönetiminde yönetici. Bu olay olunca annesi istifa ediyor. Süleyman Girgin, katilin annesi ile de olaydan sonra hiç görüşmediğini söylüyor. İlk duyduğumda Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'in tavrını takdire şayan buldum. Ama dünkü açıklaması olayı başka boyuta taşıdı. İnsanın tüylerini diken diken edecek bir olay yaşanıyor ama Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada 'Cinayeti bırakmışlar CHP'yi konuşuyorlar' diyor. Hiç olmazsa burada siyaset yapma."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum