GÜNDEM

Hadi Özışık: O gün iktidar için orduya yaltaklananlar, bugün kendi görevini yaptığı için TSK'ya 'satılmış' diyor

Gazeteci Hadi Özışık, TSK için "ordu satılmış" diyen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın o sözlerinden yola çıkarak CHP'nin asker ile ilişkisi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Hadi Özışık: O gün iktidar için orduya yaltaklananlar, bugün kendi görevini yaptığı için TSK'ya 'satılmış' diyor

Gazeteci Hadi Özışık, Habertürk canlı yayınında konuk olduğu program sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri için "ordu satılmış" ifadelerini kullanan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın sözlerine dünkü Youtube yayınında tepki gösterdi. Başarır'ın o sözlerinden yola çıkan Hadi Özışık, CHP'nin asker ile ilişkisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Özışık, "O gün kendilerine iktidar yolunu açması için orduya yaltaklananlar, bugün TSK kendi görevini yaptığı için TSK'ya 'satılmış' diyor" ifadelerini kullandı:

Demokrasiden, tek adamdan, Tayyip Erdoğan'ın tek başına ülkeyi yönettiğinden dem vuran bu CHP'lileri 28 Şubat sürecinden bir hatırlayalım. Ordu göreve pankartını kim açtı?

İzmir'de Cumhuriyet mitinglerini Tuncay Özkan yaptırmadı mı? Mustafa Balbay 'Genç subaylar rahatsız' demedi mi?

O dönemde asker bunlara iktidar yolunu açsın diye askere yaltaklanan zihniyet bugün asker asli görevini yapıyor diye askere saldırıyor. Bugün Türk ordusunun satılık olduğunu söyleyebilecek kadar zıvanadan çıkabiliyorlar.

Bir Çevik Bir vardı hatırlıyor musunuz? Öğretim görvelileri, YÖK Başkanı, savcılar, hakimler otobüslere dolduruluyordu... Bugün saygınlık isteyen, bugün Tayyip Erdoğan'a verip veriştiren o zihniyet, belediye otobüslerini doldurup, Genelkurmay karargahına gidip, Çevik Bir'in karşısında esas duruşda duruyorlardı. Bu CHP o zaman, o dönemde ordudan medet umup, kendi iktidar yolunu açması için yaptaklanıyordu. Şimdi orduya laf ediyorlar.

Neden? Çünkü ordu bugün asli görevini yapıyor. Eskiden ne yapıyordu? Sürekli, gelen tüm iktidarların başına sopa sallıyordu. Erbakan'ı bunlar indirmedi mi? Sincan'da bunlar tank yrüütmedi mi? O dönemde bir tane CHP'liden ses çıkıyor muydu? Tir tir titriyorlardı!

Ne oldu? Bugün Türk ordusuna bu kadar rahat bir şekilde "satılık" gibi aşağılıkça ifadeler kullanıyorsunu? Bu cesareti nereden alıyorsunuz?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar