TV HABER

Hadi Özışık canlı yayında açıkladı: Cumhur İttifakı 12 Eylül Anayasasından kurtulmak istiyor

Habertürk'te Veyis Ateş'in sunduğu Gündemin Nabzı programına konuk olan Hadi Özışık, reformlarla ilgili yaklaşık iki yıldır bir hazırlığın olduğunu ve Cumhur İttifakı'nın 12 Eylül Anayasası'ndan kurtulmak istediğini belirtti.

Hadi Özışık canlı yayında açıkladı: Cumhur İttifakı 12 Eylül Anayasasından kurtulmak istiyor

Habertürk'te yayınlanan Gündemin Nabzı programında Bülent Arınç'ın istifa süreci ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın reform açıklamaları tartışıldı. 

Reformlarla ilgili soruya yanıt veren Hadi Özışık, Cumhur İttifakı'nın 12 Eylül Anayasası'ndan kurtulmak istediğini açıkladı.

REFORM ÇALIŞMASI İKİ YILLIK BİR SÜREÇ

Özışık, "AK Parti'nin reform söylemleri yeni değil. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığında yaklaşık iki yıldır çalışmalar yapılıyor. Ben bir gazeteci ve İnternet Medyası Derneği Başkanı olarak o toplantılardan birinde bulundum. Herkesi dinlediler ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin eksiklerini gidermek için çalışıyorlar." dedi.

AK PARTİ 12 EYLÜL ANAYASASI'NDAN KURTULMAK İSTEDİ

Ardından AK Parti'nin ne yapmak istediğini açıklayan Özışık, "Cumhurbaşkanlığı sisteminde 12 Eylül Anayasası'ndan kurtulmak istiyor AK Parti..." ifadelerini kullandı. 

İKİ BAŞLIK PAYLAŞTI

Özışık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın reform açıklamalarının altında bunların olduğunu belirtti. Ardından çalışma ile ilgili iki başlık paylaştı. Özışık'ın paylaştığı başlıklar şunlar: 

1. Yargı Stratejisi Belgesi

2. İnsan Hakları Eylem Planı

Özışık, bununla birlikte Meclis İç Tüzüğü ile ilgili de çalışmaların olduğunu belirtti. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar